Niels van Maastrigt (Altena): 'Het valt zwaar, maar ik geef zeker niet op'
Niels van Maastrigt (Altena): 'Het valt zwaar, maar ik geef zeker niet op' regio-voetbal.nl

Niels van Maastrigt (Altena): 'Het valt zwaar, maar ik geef zeker niet op'

Algemeen 497 keer gelezen

NIEUWENDIJK – Niels van Maastrigt is een echte Nieuwendijker bij Altena. De verdediger is momenteel toeschouwer vanwege een afgescheurde kruisband. Van Maastrigt is geopereerd en wacht een lange herstelperiode.

Handhaven was het doel voor de nieuwkomer Altena in de tweede klasse. De Nieuwendijkers staan bij het ingaan van de slotfase van de competitie keurig in de middenmoot en dus is er geen vuiltje aan de lucht. Dat is anders voor Niels van Maastrigt. De verdediger werd deze week geopereerd aan een afgescheurde kruisband opgelopen in een oefenpotje tegen ONI.

“Ik voelde iets knappen en wist meteen dat het goed mis was.” Bij de scan bij Medinova in Breda werd de diagnose afgescheurde kruisband gesteld. Na de eerste klap is Niels van Maastrigt, die deze week onder het mes ging, er alweer wat monterder onder. “Heel de voorste kruisband was weg. Er waren alleen nog een paar sliertjes over. Ik had nog mazzel. Voor hetzelfde geld was mijn meniscus ook beschadigd. Dat is gelukkig niet het geval.”

Pitbull
De familie Van Maastrigt zit diep verankerd in de club. Opa Jan van Maastrigt was meer dan 25 jaar lid en vader René van Maastrigt trapte ook een balletje bij Altena. Verder speelt zus Rowie bij de dames evenals vriendin Marissa. Zelf speelt de 28-jarige Niels van Maastrigt al een jaar of zeven in het eerste elftal.

“Ik ben een pitbull en werk altijd hard om mijn mannetje uit te schakelen. Daar moet ik het ook van hebben. Ik heb hier eerst nog in het derde elftal gevoetbald in de spits en ken veel mensen binnen de vereniging. In het eerste elftal werd ik back. Onder trainer Harry Biemans maakte ik het kampioenschap en de promotie mee naar de tweede klasse. In de tweede klasse pakten we als nieuwkomer meteen de eerste periode. Dat was tegen Almkerk. Dat vergeet ik nooit meer. Het was op mijn verjaardag. Het seizoen erna degradeerden we weer.”

Het 'gekste' wat hij heeft meegemaakt bij Altena was de nacompetitie en de promotie afgelopen seizoen. “Na twintig minuten stonden we bij De Zwerver al met 3-0 achter. We kregen plotseling nog de geest. Vlak voor de rust scoorden we 3-2. Dat was wel grappig. Ze hebben daar van die houten hokken en in de rust hoorden we de trainer van De Zwerver vreselijk tekeer gaan. Dat was wel mooi. Na de rust scoorden wij de 3-3 en vlak voor tijd de 3-4. Het was superspannend, want de blessuretijd duurde bijna tot zondag”, kan Niels van Maastrigt er nu om lachen.

“Vervolgens wonnen we ook van Hardinxveld en pakten de promotie naar de tweede klasse in de finale tegen SV Capelle.”

Optimist
Altena gaat nu de laatste fase van de competitie in. Er volgen nog vier wedstrijden tegen Brederodes, NOAD’32, Woudrichem en Heukelum.

“Als het goed is, moeten we nog een paar punten kunnen halen”, denkt Niels van Maastrigt, die er alleen bij is voor de support. Hij heeft andere prioriteiten met een lang traject van herstel.

Hij sluit af met een ludiek facet. “Bij de binnenkomst bij Medinova in Breda verbaasde ik me over de wanden, die vol hingen met shirts van bekende profs als Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic. Er werd mij verteld dat die ook met succes behandeld waren aan kruisbandletsel. Dan zit ik hier wel goed, dacht ik.”

Er werd hem verteld dat het hersteltraject waarschijnlijk zes tot negen maanden gaat duren. “Daar houd ik me maar aan vast, al is het wel frustrerend om langs de lijn te staan. Ik heb de knop omgezet en moet me focussen op het herstel. Gelukkig ben ik een optimist. Ik ga er gewoon vol voor om te herstellen. Na de winterstop volgend seizoen hoop ik weer aan te sluiten. Dat zit in mijn kop en ik ben een heel koppige sodemieter. Ik gooi de handdoek niet in de ring.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44