HSSC’61 wil weer van Haaften winnen
HSSC’61 wil weer van Haaften winnen regio-voetbal.nl

HSSC’61 wil weer van Haaften winnen

Nieuws 77 keer gelezen

REGIO LEERDAM – HSSC’61 staat in de derde klasse D op de vierde plaats en wil zaterdag thuis weer winnen van Haaften, zoals dat eerder in december in Haaften met 1-2 ook al lukte. Een hoge plaats in de eindklassering kan de Heicopse club immers nog kwalificatie voor de promotienacompetitie opleveren, al is dat ook erg afhankelijk van wie de derde periode gaat winnen en hoe de kampioensstrijd na de alom struikelende favorieten afloopt.

Haaften is dit seizoen erg wisselvallig en presteert veel te grillig om serieus voor een prijs in aanmerking te komen. In Hei- en Boeicop start HSSC’61 zaterdag dus als favoriet, maar Haaften is met productieve uitschieters in deze competitie ook in uitmatches soms wel tot verrassingen in staat.

Nieuw Lekkerland-LRC
LRC gaat zaterdag in de eerste klasse op bezoek bij Nieuw Lekkerland, dat op de vierde plaats nog volop in de race is voor een nacompetitieticket. Beide teams zijn ook in de derde periode met zes punten uit drie duels nog kansrijk. In Leerdam won LRC met 4-3 al kwam Nieuw Lekkerland in de slotfase toen nog dichtbij. Ook zaterdag in de Alblasserwaard mag een spannende wedstrijd worden verwacht.

WNC-GJS
WNC ontvangt hekkensluiter GJS, dat in de eerste klasse tot dusverre alle uitmatches verloor. Toch kan GJS rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse nog ontlopen als GJS kans ziet om het ook zwakke Geinoord, over een week de directe tegenstander, op de ranglijst nog in te halen. WNC heeft de punten echter zelf dringend nodig om verder boven de streep weg te komen. In Dalem won WNC met 1-3 en zaterdag in Waardenburg zal WNC na de kostbare late 1-0 zege op VVGZ ditmaal ook GJS beslist willen verslaan.

Heukelum-Drechtstreek
Heukelum aast thuis tegen Drechtstreek op revanche voor de 2-0 nederlaag die vorige week in Papendrecht tegen die ploeg werd geleden. Beide clubs kunnen de punten overigens nog goed gebruiken om in de tweede klasse veiliger te komen. Voor succes zal Heukelum op eigen veld tegen Drechtstreek beter moeten spelen dan afgelopen zaterdag in de verloren uitwedstrijd.

Tricht-NOAD’32
Tricht speelt thuis tegen hekkensluiter NOAD’32, dat na de mooie 0-0 stunt tegen koploper Nivo Sparta nu moet winnen om enig zicht op handhaving te kunnen krijgen. Zelf heeft Tricht ook na de kostbare zege tegen Wilhelmina’26 eveneens de punten broodnodig om duidelijk boven de streep te blijven. De marge is immers slechts wankel. In Wijk en Aalburg won Tricht met 1-2 van NOAD’32 en zo’n dure zege ambieert de Betuwse thuisclub opnieuw om zo minstens drie clubs op de ranglijst onder zich te blijven houden.

GVV’63-Asperen
Asperen voetbalt in Gameren tegen GVV’63, waarvan thuis met 2-1 werd gewonnen. Nog slechts één punt onder de streep heeft Asperen na twee mooie thuiszeges weer alle kans om zich in de derde klasse D te redden. GVV’63 doet het evenwel de laatste tijd met knappe remises tegen GDC en twee keer koploper Sleeuwijk goed maar heeft met vier punten meer dan Asperen succes ook nog steeds hard nodig. In Gameren mag Asperen daarom met een derde uitremise al tevreden zijn, want bij verlies neemt het gevaar ineens flink verder toe.

Vuren-RFC
Vuren is in klasse 3 D voorlaatste en heeft al sinds bijna twee maanden niet meer gewonnen. Alle seinen staan dus op rood. Gast RFC heeft zich juist prachtig opgewerkt naar de middenmoot en telt ongeslagen ook in de derde periode volop mee. In Raamsdonksveer verloor Vuren vorige week tegen RFC onnodig met 2-1. Nu is een thuiszege voor Vuren heel urgent en zijn er geen excuses meer voor nieuw falen.

SC Everstein-GDC
SC Everstein speelt in Everdingen tegen GDC, dat na de winterpauze prima presteert en in de derde periode nog ongeslagen is. De ruime 0-4 uitwinst van SC Everstein in Eethen zal nu dus geen enkele reële maatstaf zijn voor deze return tegen GDC. Na twee uitnederlagen heeft SC Everstein tegen GDC herstel wel hard nodig om voor de prijzen te kunnen blijven meedoen.

Leerdam Sport-SV Noordeloos
Leerdam Sport heeft in de vierde klasse tegen SV Noordeloos weer een thuiswedstrijd. In de Alblasserwaard bleef Leerdam Sport tegen dit team op een 1-1 gelijkspel steken. Nu is een Leerdamse zege tegen SV Noordeloos geboden als de thuisclub na de twee nederlagen tegen het sterke Groot Ammers in deze competitie tenminste nog iets wil bereiken.

Zuilichem-Herovina
Herovina gaat op bezoek bij Zuilichem, waarvan thuis met 3-2 werd gewonnen. Op de vierde plaats is Herovina nog altijd volop in de race voor kwalificatie voor de promotienacompetitie. Zuilichem staat op de vijfde plaats. In elk geval moet Herovina in Zuilichem proberen om tegen deze productiefste ploeg uit de vierde klasse de ongeslagen status in de derde periode te continueren.

Lekvogels-SVS’65
SVS’65 zoekt in Lexmond tegen Lekvogels revanche voor de 1-4 thuisnederlaag tegen dit team. Na de twee royale zeges tegen het zwakke RKVSC krijgt SVS’65 nu met Lekvogels wel weer een minstens gelijkwaardige tegenstander te bekampen.

Rhelico-RKVSC
Rhelico moet in Rumpt tegen hekkensluiter RKVSC verder afstand van de laatste plaats in de vierde klasse kunnen nemen. In Velddriel won Rhelico al met 2-4 en zo’n zege moet zaterdag tegen RKVSC weer haalbaar zijn. Het zou Rhelico’s tweede thuiswinst gaan worden.

Well-MVV’58
MVV’58 heeft de tweede periode op zak maar zal zaterdag in Well weer moeten winnen om de kampioensrace vol te kunnen houden. In Meteren won MVV’58 vlot met 5-1 van Well maar behoudens één uitschieter in Kerkwijk zegevierde MVV’58 in geen enkele andere uitmatch overtuigend. Toch is een Meterense overwinning in Well nodig om eventueel van de uitslag in de topper Groot Ammers-Brakel te kunnen profiteren.

ASH-Kerkwijk
ASH en Kerkwijk hebben in de middenmoot van de vierde klasse allebei 26 punten. In Kerkwijk won ASH met 1-2. Zaterdag in Hellouw zou ASH weer over Kerkwijk moeten kunnen zegevieren en alleen dan kan de derde periode voor de thuisclub nog enigszins interessant worden.

DSC-Beesd
Beesd voetbalt zondag in Kerkdriel tegen het sterke DSC, de koploper in de vierde klasse. Na fel verweer boog Beesd afgelopen weekend thuis slechts met 1-2 nipt het hoofd voor de lijstaanvoerder. Ook zondag in de Bommelerwaard is DSC uiteraard veruit favoriet.

RKKSV-GVV
GVV presteert na de winter met diverse nederlagen en alleen zeges in Tiel en Buren matig. Het bescheiden gerangschikte RKKSV was vorige zondag in Geldermalsen met 1-3 ook al te sterk. In Kruisstraat bij Rosmalen zal GVV het zondag tegen RKKSV veel beter moeten doen.

DESO-Ophemert
Ophemert gaat zondag in de vijfde klasse in Oss tegen DESO proberen revanche te nemen voor de teleurstellende 1-2 nederlaag die afgelopen weekend thuis tegen DESO werd geleden.

DSS’14-HRC’14
DSS’14 ontvangt HRC’14, waarvan afgelopen zondag in de Bommelerwaard met 5-0 royaal werd verloren. Ook zondag in Heesselt heeft HRC’14 in de jacht op deelname aan de promotienacompetitie in de vijfde klasse de beste winstkansen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 9 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33