Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax regio-voetbal.nl

Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax

Wedstrijdverslagen 118 keer gelezen

[{"fid":"64993","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"5"}}]

HEI- EN BOECOP – Na een prachtige competitie eindige het seizoen van HSSC’61 in een anticlimax. In de nacompetitie was buurman sv Meerkerk op Het Plein na verlenging met 0-1 te sterk.

Er was na afloop geen twijfel over dat Meerkerk de verdiende winnaar was. Met de uitschakeling kon HSSC-trainer Gerrit Molenaar in zekere zin nog wel leven. “Maar ik ben erg teleurgesteld dat we vandaag gewoon niet goed waren. We hebben ons niveau niet gehaald.”

Alleen het eerste kwartier was de thuisploeg de betere. Daarna namen de gasten het spel over en dicteerden de wedstrijd. HSSC’61 kreeg weliswaar een paar grote kansen, maar de meeste dreiging kwam van Meerkerk. “We waren niet fris, waren aan de bal niet goed en het oogde nonchalant. Na het eerste kwartier werden de ruimtes te groot. En Meerkerk deed het tactisch ook goed. De spelers die het bij ons moeten doen werden onder druk gezet. Aan de bal hebben we gefaald”, zei Molenaar.

[[{"fid":"64947","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Nacompetitiesfeer
In een echte nacompetitiesfeer was de openingsfase voor de thuisploeg. Kees van den Berg had nog pech dat zijn inzet via de bovenkant van de lat over vloog, maar daarna kreeg Nicky van Dam twee dotten van kansen. De eerste mikte hij over en zijn tweede schot ging naast. Sv Meerkerk kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en HSSC’61 zakte steeds verder weg.

Het scoren ging de gasten echter moeilijk af. Als HSSC-doelman Niek de Vos niet in de weg lag, dan hielp de paal een handje. Daardoor had HSSC’61 toch zomaar nog de winst kunnen pakken. Een kwartier voor tijd had Lucas van Dam een voorzet van Koen Looy voor het intikken, maar hij mikte naast. In de slotminuut was ook invaller Frank de Goeij dichtbij een treffer. Hij kreeg op aangeven van Marko Luksen, ook als invaller binnen de lijnen gekomen, een grote kopkans. Meerkerk-doelman Wilco den Tuinder redde echter prachtig.

[[{"fid":"64949","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Invallers
Daardoor werden het in de blessuretijd twee andere invallers die het mannetje werden: Sander Slomp en Dick Kooijman. Na een prima actie en dito voorzet van die eerste kon Kooijman de bal van dichtbij intikken: 0-1. De thuisploeg bleek daarna niet meer bij machte de wedstrijd nog te kantelen en dus zit het seizoen op Het Plein erop.

[[{"fid":"64945","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

“Natuurlijk hebben we een mooi seizoen gehad”, zei verdediger Jan Donker, die door de vakantie van Menno de Keijzer de aanvoerdersband droeg. “Maar als je hieraan begint, wil je als groep natuurlijk meer. Daarom balen we hiervan. Je ziet het aan alle koppies. Natuurlijk baal ik van het resultaat, maar ook van het spel. Als wij ons niveau halen, is de kans aanwezig dat het resultaat ook anders is.”

Ook Molenaar weet dat het al met al een mooi seizoen was. “Maar dat kan ik wel scheiden. Over vandaag zijn we gewoon teleurgesteld. Dat is normaal. Je moet goed voetballen én het moet dan even kloppen. Vandaag was dat niet zo. Helaas.”

[[{"fid":"64995","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Prachtseizoen HSSC’61 eindigt in anticlimax
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden