Geen titel, wel feest na HSSC’61-Vuren
Geen titel, wel feest na HSSC’61-Vuren regio-voetbal.nl

Geen titel, wel feest na HSSC’61-Vuren

Algemeen 241 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP – HSSC’61 deed tot de laatste speeldag mee om de titel in de 3e klasse D. Tegen Vuren deed het met een 6-1 overwinning wat het moest doen. Koploper Sleeuwijk won echter ook en dus ging het kampioenschap niet naar Hei- en Boeicop. Vuren handhaafde zich dankzij de nederlagen van RFC en Sparta’30 rechtstreeks in de 3e klasse.

Erg lang getreurd werd er op Het Plein echter niet. Het behalen van de nacompetitie is voor HSSC’61 een prima prestatie en dat werd, samen met het kampioenschap van het tweede elftal, uitbundig gevierd met zelfs een optreden van volkszanger Peter Beense.

Supertrots
“We moeten het helemaal niet hebben over zaken die we niet in de hand hebben”, zei HSSC-trainer Gerrit Molenaar. “Sleeuwijk is kampioen geworden en dat is prima. Wij wilden in ieder geval winnen vandaag en dat is glansrijk gelukt. In de laatste acht wedstrijden hebben we 22 punten gehaald. Daar kunnen we alleen maar supertrots op zijn. En nu wacht een mooie nacompetitie.”

[[{"fid":"64647","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Presenteerblaadje
HSSC’61 had op Het Plein geen kind aan Vuren, dat wel erg belabberd voor de dag kwam. Zeker in de eerste helft was de thuisploeg op alle vlakken de betere ploeg. HSSC’61 kreeg de kansen op een presenteerblaadje aangeboden, maar maakte die wel messcherp af. Bas Scheenhart nam de eerste twee voor zijn rekening. Lucas van Dam zorgde met ook twee doelpunten voor de 4-0 ruststand.

Na rust liep HSSC’61 via prachtige doelpunten van Nicky van Dam en opnieuw Scheenhart uit naar 6-0. De 6-1 uit een vrije trap van Bas van der Vliet kon de Vurense eer amper redden.

[[{"fid":"64653","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Beschamend
“Ik wil niet te negatief doen, want we zijn erin gebleven”, zei Ron Vlot. “Maar de prestatie van vandaag was beschamend. We zijn voor rust helemaal weg gespeeld. Maar eerlijk is eerlijk, HSSC’61 is niet voor niets tweede geworden. Die hebben gewoon een goede ploeg. Tegen andere tegenstanders kun je nog weg komen met de fouten die wij vandaag maakten. Tegen deze ploeg wordt dat afgestraft.”

[[{"fid":"64649","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Dubbel gevoel
Bas Scheenhart stapte nog wel met een beetje een dubbel gevoel van het veld. “Maar dat is nu alweer weg hoor”, zei hij een halfuurtje later in de kleedkamer. “Het was alleen wel heel erg mooi geweest als we kampioen waren geworden. Maar hier kunnen we ook trots op zijn. Dit had voor het seizoen niemand echt verwacht. En nu hebben we hier thuis tegen SV Meerkerk een prachtig affiche.”

Geen titel, wel feest na HSSC’61-Vuren
Geen titel, wel feest na HSSC’61-Vuren
Geen titel, wel feest na HSSC’61-Vuren
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden