SV Lopik veroordeeld tot nacompetitie
SV Lopik veroordeeld tot nacompetitie regio-voetbal.nl

Nieuws 95 keer gelezen

SV Lopik verloor in en tegen Loosdrecht met 3-0. Omdat hekkensluiter Odyssues’91 ook verloor, moeten de Lopikenaren zich via de nacompetitie proberen veilig te spelen.

Lopik startte behoudend, daar een gelijkspel voldoende was om niet rechtstreeks te degraderen. De thuisclub bouwde rustig op. Sluitpost Twan Schimmel was goed op dreef en behoedde het elftal van Bertus van Schaik lange tijd voor een achterstand. Vlak voor rust was hij echter kansloos op en Loosdrechtse inzet.

,,Toen was er volop spanning, omdat Odysseus voor stond,” vertelde Van Schaik. ,,In de tweede helft zochten we meer de aanval, maar gaven daarbij teveel ruimte weg. Loosdrecht profiteerde daar goed van en scoorde twee keer. Gelukkig voor ons verloor onze concurrent alsnog. Vorig seizoen promoveerde we met veel mazzel. Nu moeten we in de nacompetitie drie keer op rij winnen om ons te handhaven. We gaan ervoor. Zaterdag spelen we thuis tegen waarschijnlijk Jonathan.”