Papendrecht lijkt titel te kunnen skippen, Brederodes moet vege lijf redden in nacompetitie
Papendrecht lijkt titel te kunnen skippen, Brederodes moet vege lijf redden in nacompetitie regio-voetbal.nl

Papendrecht lijkt titel te kunnen skippen, Brederodes moet vege lijf redden in nacompetitie

Wedstrijdverslagen 147 keer gelezen

PAPENDRECHT - Papendrecht, dat zaterdag met 3-1 won van Brederodes en Nivo Sparta met 2-3 zag winnen bij EBOH, doet er verstandig aan om zich te gaan richten op een succesvolle deelname aan de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. De kans dat koploper en titelrivaal Nivo Sparta op de laatste speeldag zijn twee punten voorsprong nog laat ontglippen is minimaal.

"Normaal gesproken maakt Nivo zaterdag geen fout tegen Zwaluwe", blikte Papendrecht-trainer Johan Sturrus alvast vooruit. "Maar dat mag niet betekenen dat we uit bij NOAD'32 niet vol moeten gaan voor onze laatste kans op het kampioenschap. Je weet maar nooit, het blijft voetbal. Maar als je realistisch kijkt dan besef je dat deelname aan de nacompetitie het meest logische scenario is" 

Beleving
Die zekerheid heeft Brederodes sinds zaterdagmiddag al. De nederlaag op Het Slobbengors betekent dat men Drechtstreek niet meer kan achterhalen en men via 'de nacompetitieachterdeur' het vege lijf moet zien te redden. "Het is niet anders", stelde Robin Stroo, met zijn 40 jaar de oudste speler van het veld, nuchter vast. "We gingen vandaag met de beste intenties het veld op en waren voor rust zeker niet de mindere van Papendrecht. Desondanks miste ik de totale beleving in ons team. Niet iedereen geloofde in een goed resultaat. Tja, en dan verlies je alsnog."

Moeizaam
Papendrecht opende moeizaam tegen Brederodes en kwam pas na ruim twintig minuten tot zijn eerste aanvaardbare aanval. Jay Luciano stoomde op over rechts en bood ploeggenoot Justin Beemsterboer bij de tweede paal een mooie scoringskans. De ijverige spits kreeg de bal echter niet tussen de palen.

Vlak voor rust was het wél raak. Jearlon Martina - al vroeg ingevallen voor de met hamstringproblemen kampende Koen Lighaam - bereikte Beemsterboer die vervolgens in de lage rechterhoek de 1-0 binnen schoof. Hoewel Brederodes, met middenvelder Dennis Kruyk als één van de betere spelers, aardig mee voetbalde, was het opvallend hoe weinig de ploeg aanvallend wist te creëren. "Dat is eigenlijk al het hele seizoen een probleem", wist Robin Stroo, die hoogstpersoonlijk de 2-1 binnen tikte, nadat Papendrecht in de 57e minuut door Jay Luciano op 2-0 was gekomen.

Onrustig
"Normaal gesproken zou je denken dat zo'n 2-0 rust geeft in een team", sprak Johan Sturrus. "Maar bij ons gebeurde het tegenovergestelde. "Dat had waarschijnlijk ook te maken met de tussenstand van EBOH-Nivo Sparta op dat moment. De jongens waren er van op de hoogte dat het daar 2-0 stond en werden daar kennelijk onrustig van."

Uiteindelijk was het invaller Bryan Mooiman die Papendrecht naar de 3-1 eindstand schoot. Een overwinning die minder waard was dan was gehoopt. Nivo Sparta won namelijk ook: met 2-3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden