De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op regio-voetbal.nl

De Zwerver voert druk op Arkel op

Nieuws 268 keer gelezen

ZWIJNDRECHT - 'Neem maar van mij aan: de kampioensrace in 3C wordt pas op de laatste speeldag beslist', sprak De Zwerver-trainer Edward Knook zaterdagmiddag na de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Groote Lindt.

Het signaal aan koploper Arkel is duidelijk: De Zwerver dicht zichzelf nog volop kansen toe op de titel. De overtuigende wijze waarop de Kinderdijkers voormalig kampioenskandidaat Groote Lindt van zich af schudden, onderstreepte die ambitie.

Do or die
Groote Lindt - De Zwerver kon vooraf worden ingeschaald als een duel van do or die. De winnaar van het onderonsje op het Zwijndrechtse 'biljartlaken' zou kans houden op het kampioenschap, de verliezer zou definitief afhaken. Bij Groote Lindt leek het heilig vuur vorige week al te zijn gedoofd. De formatie van trainer Serge van den Hurk verkwanselde zijn kansrijke positie in de titelrace door met liefst 4-0 te verliezen van Arkel en vervolgens met 1-1 te remiseren met De Alblas.

[[{"fid":"63553","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Ook De Zwerver verzwakte zijn positie. De Knook-elf verloor vorige zijn laatste wedstrijd met 1-0 van Alblasserdam. Het besef dat van Groote Lindt gewonnen moest worden zorgde ervoor dat De Zwerver in Zwijndrecht scherp en gefocust binnen de lijnen verscheen.

Dynamiek
De Kinderdijkers  -spelend zonder de licht geblesseerde Mathijs Vermaat- speelden gedisciplneerd en vol dynamiek en leken in de openingsfase weinig te duchten te hebben van het op de eigen verdediging leunende en counterbeluste 'De Lindt. Niets bleek minder waar, zo werd duidelijk na precies een kwartier spelen. Een niet bestrafte overtreding op Gauthier Luwawa leidde tot een razendsnelle omschakeling van Groote Lindt. De bal kwam bij aanvallende middenvelder Nasir El Arboaui die vervolgens met een steekpass spits Michael Slingerland vrij voor De Zwerver-goalie Bas Bijkerk zette. De trefzekere aanvaller had geen enkele moeite om raak te schuiven: 1-0.

[[{"fid":"63569","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Gelijkmaker
Nauwelijks een minuut later kreeg Guido Luiten namens De Zwerver de kans om de gelijkmaker binnen te knallen. Zijn schot vanuit de draai miste het doel op een haar na. Luiten liet zich niet ontmoedigen en deed in de 18e minuut precies wat hem zo bijzonder maakt als voetballer: scoren. De assist kwam van de beste man het het veld: Redouane El Akchaoui.

Nadat Jort van Meerkerk in de 26e minuut de 1-2 had binnen geknald leek de buit al binnen voor de ploeg van Edward Knook. Bij Groote Lindt zag je na die tegenvaller de onderlinge irritaties toenemen. Hét moment voor De Zwerver om de wedstrijd definitief in het slot te schieten. Guido Luiten (net te laat gestart na een steekpass van de veelvuldig naar voren trekkende rechtsback Robert Kuipers), en Jort van Meerkerk (hij zag De Lindt's doelman Raymond Klootwijk katachtig reageren op een ziedende afstandspegel) verzuimden echter toe te slaan.

[[{"fid":"63575","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Vragen om problemen
Dat was vragen om problemen. Niels Verloop maakte op slag van rust hands in het eigen zestienmetergebied waarna Slingerland zijn reputatie als goalgetter weer eens bevestigde vanaf de stip: 2-2. Het pleitte voor De Zwerver dat het zich niet liet ontmoedigen door die tweede mokerslag. Na de pauze gingen de Schans-bewoners onaangedaan op zoek naar de overwinning. Guido Luiten en Lucas Adelino kregen ieder tot twee keer toe de gelegenheid om de trekker over te halen. Beiden faalden in de afwerking.

Tussendoor moest Bas Bijkerk nog een keer alles uit de kast halen om Slingerland van scoren af te houden. Edward Knook zag het allemaal gebeuren en gaf toe even getwijfeld te hebben aan de goede afloop. Dat die er uiteindelijk tóch kwam was te danken aan Tom van der Linden (benutte strafschop in de 76e minuut) en een intikker van Lucas Adelino (84e minuut). 

[[{"fid":"63573","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Verdiend
"Alles bij elkaar een verdiende overwinning, stelde de coach tevreden vast. "Mijn enige kritiekpuntje is dat het zo lang duurde voordat we de klus afmaakten. Dat had in het eerste kwartier na rust al moeten gebeuren. Hoe dan ook: we hebben Arkel laten merken dat we volop gaan voor het kampioenschap. Nog drie potjes te gaan voor allebei. Ik denk dat de competitie pas op de laatste speeldag beslist gaat worden. Arkel is nog niet klaar met ons!"

De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
De Zwerver voert druk op Arkel op
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden