Beesd zo goed als veilig na zege bij Teisterbanders
Beesd zo goed als veilig na zege bij Teisterbanders regio-voetbal.nl

Nieuws 117 keer gelezen

KERK AVEZAATH – Beesd boekte een nette 1-2 overwinning bij Teisterbanders. Concurrenten Hedel en OSC’45 verloren en dus is Beesd zo goed als veilig.

Nummer dertien Hedel heeft nog drie wedstrijden om het gat van acht punten te dichten, terwijl Beesd nog vier keer de wei in moet. Hekkensluiter OSC’45 moet op zijn beurt nog vijf wedstrijden spelen, maar moet daarin wel elf punten goed maken.

“We willen dit seizoen netjes afsluiten en dat gaat tot nu toe prima”, zei trainer Dick Wammes. “We kunnen nu vrijuit voetballen, dus wellicht kunnen we het ook de sterkere tegenstanders nog moeilijk maken.”

Opdracht
Beesd ging in Kerk Avezaath met een duidelijke opdracht het veld in. Bij winst zou de ploeg de dinsdagtraining mogen overslaan. Die belofte was niet aan dovemansoren gericht. Beesd speelde een prima eerste helft. In het eerste kwartier was de mee opgekomen linksback Jorn van de Broek twee keer dichtbij een doelpunt. De 0-1 liet tot kort voor rust op zich wachten. Na een prima aanval was de voorzet van Nick van Gameren perfect op maat. Tussen twee verdedigers kopte Rens Bronk knap binnen.

Hectisch
Na rust kreeg Beesd eerst via Jarno van de Water twee aardige kansen, maar daarna kregen de gasten het moeilijk. “Dat hebben we de laatste weken vaker. We voetballen een uur prima, maar kunnen het ook weer kwijt raken”, zag Wammes. Tien minuten voor tijd maakte Randy den Hartog uit een mooie vrije trap op het juiste moment de 0-2.

De slotfase werd nog even hectisch. Met de 90 minuten al op het scorebord, ging de bal op de stip. De overtreding van Kevin Kruissen was overduidelijk, maar de buitenspelsituatie die daaraan vooraf ging werd door Janus van Doesburg weggewoven. Een fout die hij na afloop overigens ruiterlijk toegaf. De 1-2 bracht Beesd nog aan het wankelen, maar met alleen nog een bal op de paal kwam de ploeg met de schrik vrij.