Hardinxveld laat zich andermaal in slotfase aftroeven voor SV Meerkerk
Hardinxveld laat zich andermaal in slotfase aftroeven voor SV Meerkerk regio-voetbal.nl

Nieuws 99 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld werd opnieuw in de slotfase afgetroefd in de wedstrijd tegen sv Meerkerk. In het duel aan de Sluisweg was het allemaal matig wat de ploegen lieten zien en leek er niet meer in te zitten dan de 1-1 bij de pauze. Maar een paar minuten voor het einde sloeg sv Meerkerk toch toe met de winnende 1-2. Evenals in de heenwedstrijd toen de winnende van sv Meerkerk in de blessuretijd viel, kreeg Hardinxveld ook op eigen veld het deksel op de neus.

Voor Hardinxveld stond als middenmoter weinig meer dan de sportieve eer op het spel, terwijl sv Meerkerk de punten goed kon gebruiken in de strijd om directe handhaving. Beide ploegen blonken deze zonnige middag niet uit in doelgerichtheid, maar het eerste afstandsschot tikte Hardinxvelddoelman Marc Koning wel knap uit de hoek. Aan de andere kant kon Richard Zwakhals bij de tweede paal een voorzet van Robin de Kok net niet in het Meerkerkse doel glijden.

Na een klein half uur kwam er een strafschop aan te pas om de score open te breken. Scheidsrechter Van Vreeswijk wees bij een duel van Hardinxveldverdediger Lars van der Rest in de zestien naar de stip, en Mechiel van Zessen benutte dit buitenkansje voor de 0-1. Na zowel een buitenspelgoal van Hardinxveld als Meerkerk scoorde Hardinxveld wel officieel de 1-1. Uit een hoekschop van Johan Woltman kopte Robin de Boon vlak voor de pauze de gelijkmaker binnen.

Verlengde ingooi
In de tweede helft hadden Danny van den Bout voor Hardinxveld en Floren Streefkerk namens sv Meerkerk geen succes met hun doelpogingen. Beide teams hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en leek het op een gelijkspel uit te draaien. Slaagde de laatste poging van Hardinxveld niet met een hard schot van Richard Zwakhals in het zijnet, sv Meerkerk deed dit wel. Uit een ingooi werd de bal verlengd tot voor het doel van Hardinxveld en prikte Daan van der Leun van dichtbij de 1-2 binnen.

Met nog een paar minuten op de klok en wat blessuretijd lukt het Hardinxveld niet om er nog een serieus slotoffensief van te maken. Daarmee veroverde sv Meerkerk drie dure punten voor directe handhaving en nam het zelfs ook de leiding in de derde periode. Voor Hardinxveld is het nu met nog drie wedstrijden te gaan duidelijk dat er niets meer in zit dan te eindigen in de middenmoot. Met achtereenvolgens Koningsdag en een inhaalprogramma komt Hardinxveld pas op 11 mei voor de competitie weer in actie met de uitwedstrijd tegen Groote Lindt in Zwijndrecht.