SV Meerkerk zegeviert ook bij Hardinxveld
SV Meerkerk zegeviert ook bij Hardinxveld regio-voetbal.nl

SV Meerkerk zegeviert ook bij Hardinxveld

Algemeen 401 keer gelezen

HARDINXVELD • Voor SV Meerkerk kan het de laatste weken allemaal even niet op. Na eerdere overwinningen op Schelluinen (2-1), De Alblas (3-1) en koploper ASV Arkel (1-0) werd zaterdag ook van mededegradant Hardinxveld gewonnen: 1-2.

Door die overwinning staat het elftal trainer Gerrie Schaap met nog drie duels te gaan op zes punten afstand van VVAC, dat nog altijd de nacompetitieplek in handen heeft. Bovendien staan de geelzwarten voorlopig bovenaan in de derde periode, al moet daarbij gezegd worden dat De Zwerver nog twee duels tegoed heeft en in punten nog boven Meerkerk kan komen.

In Hardinxveld legden beide ploegen een matig duel op de mat, waarbij de openingstreffer van de voet van Mechiel van Zessen kwam uit een strafschop. Nog voor rust kopte Robin de Boon uit een corner de gelijkmaker binnen, maar het slotakkoord was voor jonkie Daan van der Leun, die zes minuten voor tijd de winnende Meerkerkse maakte.

Aanvoerder Thijs van Klij schat de kansen dat zijn club ook komend seizoen derdeklasser is na zaterdag groot in. “We hebben het tegen Hardinxveld goed gedaan. Weinig weggegeven en zelf wel twee kansen afgemaakt. Onze doelstelling is na een matige eerste seizoenshelft eigenlijk ook gewoon zo snel mogelijk veilig spelen. En we zijn wat dat betreft ook goed op weg de laatste weken. We hebben een mooie reeks neergezet en met zes punten voorsprong op VVAC zou het leuk zijn als we nog een paar plekken kunnen stijgen op de ranglijst.”

SV Meerkerk treft in de laatste drie speelronden achtereenvolgens IFC, Unitas en VVAC nog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden