VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij
VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij regio-voetbal.nl

VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij

Nieuws 98 keer gelezen

OTTOLAND - In de strijd om de nacompetitie te ontlopen deed VVAC zaterdag wat het moest doen. De angstgegner van de laatste jaren, Streefkerk, werd op sportpark De Put relatief eenvoudig verslagen: 4-1.

[[{"fid":"63201","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

De basis voor die overwinning werd door de Ottolanders in de eerste helft gelegd. Eerst werd een te korte terugspeelbal van Streefkerk op juiste waarde geschat door aanvaller Bart Koomans, die met de buitenkans wel raad wist (1-0), waarna diezelfde Koomans er nog voor rust ook 2-0 van maakte. VVAC-doelman Matthijs de Hoop wist vlak voor het rustsignaal nog een penalty van Streefkerk-spits Andy van Vugt te keren, na een makkelijk gegeven strafschop.

[[{"fid":"63261","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Een kleine vijf minuten na de thee leek het duel helemaal gespeeld, nadat Joran Houweling een goed aangesneden vrije trap van Tom den Besten schitterend tot 3-0 promoveerde. Nadat invaller Joeri Korevaar er een kleine tien minuten voor tijd ook nog 4-0 van maakte was de buit definitief binnen. Een rake afstandsknal van Bert Buizert was enkel nog van invloed op de statistieken: 4-1.

Verdiend
VVAC-trainer Marten Boverhof toonde zich opgelucht na de overwinning. “Ik denk een verdiende zege voor ons. Met nog drie duels te spelen houden we de druk op SV Meerkerk, dat we in de komende weken bovendien nog tegenkomen. Alles is nog mogelijk.”

[[{"fid":"63267","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Geflatteerd
Zijn collega Raymond Sponselee van Streefkerk vond de uitslag vooral geflatteerd. “Het had in mijn ogen ook prima 4-4 of 5-5 kunnen worden vandaag. Het verschil is dat zij hun kansen wel benutten en wij niet. Zeker nadat Andy die strafschop miste, weet je dat het een moeilijke middag gaat worden. We speelden niet ons beste duel, maar ook met matig spel hadden we wel resultaat kunnen halen.” 

Met zeven punten voorsprong op VVAC lijkt Streefkerk desondanks wel verzekerd van nog een seizoen in de derde klasse. Sponselee: “Met nog drie duels te spelen moet het raar lopen, wil dat niet lukken inderdaad. Maar we willen het niet op de laatste wedstrijd laten aankomen. Als we nog een punt pakken, zijn we er wel, denk ik.” 

VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij
VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij
VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij
VVAC zet angstgegner Streefkerk eenvoudig opzij
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden