Kerkwijk speelt gelijk in doelpuntrijk spektakelstuk
Kerkwijk speelt gelijk in doelpuntrijk spektakelstuk regio-voetbal.nl

Kerkwijk speelt gelijk in doelpuntrijk spektakelstuk

Nieuws 71 keer gelezen

KERKWIJK – Normaal gesproken zijn drie doelpunten genoeg voor een driepunter, maar dat was zaterdag voor Kerkwijk niet het geval. De ploeg van trainer Hans van Gameren speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Leerdam Sport’55.

In een open wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat een handsbal van Maikel Valkis voor de scheidsrechter van dienst reden genoeg was om een penalty te geven. Die strafschop werd verzilverd, maar lang kon Leerdam Sport’55 daar niet van genieten, aangezien Jorel Helderman enkele minuten later vanaf dertig meter de doelman van de Leerdammers met een fraaie boogbal verschalkte.

Kort daarop wist Leerdam Sport na een rebound weer op voorsprong te komen, maar wederom liet het antwoord van Kerkwijk niet lang op zich wachten. Helderman benutte een strafschop en tekende met zijn tweede van de middag de 2-2 aan. In de tweede helft duurde het tot de tachtigste minuut voordat de vijfde goal van het duel viel en dat gebeurde na slordig uitverdedigen van Kerkwijk-doelman Bas van Hemert. Drie minuten later was het spektakel compleet, toen Kerkwijk-talent Bart de Waal vanaf een kleine dertig meter de 3-3 binnen schoot.

Leuke wedstrijd
Een gelijkspel was niet waar leider Marc de Bijl op had gehoopt: “Als we nog iets hadden gewild in de stand en stoute plannen hadden gehad, hadden we vandaag een goed resultaat moeten neerzetten. Maar ik heb  wel een hele leuke wedstrijd gezien, tussen twee ploegen die voor de overwinning gingen. In de ene fase was Kerkwijk beter, in de andere fase was Leerdam beter en het golfde op en neer. We hadden eigenlijk gehoopt om tegen ASH en Leerdam drie punten te halen, maar we hebben daarin twee keer gelijk gespeeld. Tja, dan moeten volgende week de drie punten maar komen”, grapt De Bijl, verwijzend naar het uitduel bij titelkandidaat Groot-Ammers. 

“Als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat we het gaan redden. Aan de andere kant; zij hebben het kampioenschap in de bol. Groot-Ammers moet, Kerkwijk hoeft helemaal niks meer. Ik ben heel erg benieuwd wat het gaat worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden