SVW 'vergeet' te scoren en krijgt deksel op de neus
SVW 'vergeet' te scoren en krijgt deksel op de neus regio-voetbal.nl

Nieuws 166 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - SVW 'vergat' te scoren in Hardinxveld en kreeg een zondagsschot om de oren. Waar SVW de zege verdiende en het op een gelijkspel leek uit te draaien, pakte de thuisclub dus alsnog de volle drie punten. Tegen de verhouding in, maar daar maalde natuurlijk niemand om aan de Sluisweg.

In de eerste helft was er niet veel te beleven. Op het moeilijk bespeelbare veld hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, al ontwikkelde SVW meer drang naar voren dan de thuisclub.

In de 8e minuut was Musab Adirahman dicht bij de openingstreffer, maar zag hij zijn inzet geblokt worden. Na ruim een half uur pas weer enige opwinding voor het doel, toen een Gorcumse kopbal net over het doel suisde. SVW-doelman Angelo Perini had niet veel te doen aan de overkant van het veld, zodat 0-0 een logische ruststand was.

Zondagsschot
In de tweede helft ging SVW al snel op zoek naar een doelpunt. In de 49e minuut schoot Hicham Farhou de bal net naast na een goede voorzet van Musab. In de 68e minuut zag Farhou een schot door doelman Marc Koning gered worden. Drie minuten later weer gevaar via Farhou, die zijn schot deze keer net naast het doel zag gaan.

[[{"fid":"62177","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Ronald Tukker)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Ronald Tukker)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Ronald Tukker)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

In de 83e minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Een zondagsschot van Robin de Kok vloog prachtig in de richting van de bovenhoek, 1-0.

Hardinxveld kreeg hiermee teveel en SVW te weinig. De streepjes zien na deze nederlaag de vierde plaats op de ranglijst in gevaar komen. Een heel regiment ploegen hijgt de Gorcumse formatie in de nek.

SVW speelt volgende week weer een mooie derby. Het affiche is dan SVW - Schelluinen. De aftrap op sportpark Molenburg is om 15.00 uur.

Hardinxveld - SVW 1-0 (0-0)
83. Robin de Kok 1-0

(verslag en foto's: Ronald Tukker SVW)

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden