SteDoCo weer in slotfase onderuit tegen uiterst effectief DVS’33

Nieuws 18 keer gelezen

[{"fid":"62111","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]

HOORNAAR - Lange tijd leken SteDoCo en het Ermelose DVS'33 op een gelijkspel uit te komen. In de slotfase doelpuntte DVS'33 binnen een minuut twee keer en de wedstrijd was gespeeld. De aansluittreffer van Bryan Jongeneel kwam voor het mooi te laat en SteDoCo verloor enigszins sneu en onnodig met 1-2 van de subtopper.

Beide ploegen speelden in een hoog tempo, maar misten de nodige precisie in hun spel. Er was aan de Groeneweg dus veel en slordig balverlies. Uit de spaarzame kansjes werd in de eerste helft niet gescoord. Van lieverlee raakte DVS'33 het kleine overwicht in de tweede helft kwijt.

SteDoCo leek met de grootste kans voor Benjamin van Wanrooij op weg naar de openingstreffer, maar met invaller Berry Powel in de spits keerde de meeste scorende ploeg van de Derde Divisie het tij.

[[{"fid":"62075","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

In minuut 84 kapte, draaide en schoot aanvoerder Raold de Vries de 0-1 achter de vrijwel werkloze Mark Smith. Een paar tellen later tekende de sluwe Powel voor 0-2. Identiek aan de heenwedstrijd in Ermelo toen DVS'33 in de slotseconde de winst naar zich toetrok.

Toch was SteDoCo-trainer Gijs Zwaan tevreden. “Als we een doelpuntenmachine als DVS’33 lange tijd op nul kunnen houden, met een gedegen organisatie achterin en goed voetbal; ja, dan vind ik dat we het goed hebben gedaan. In ieder geval tot de 84e minuut, maar zoals bekend duurt een wedstrijd negentig minuten…”

[[{"fid":"62079","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Linkerrijtje
Zwaan is nog zeven wedstrijden eindverantwoordelijke in Hoornaar. “We willen zo hoog mogelijk eindigen en nog zoveel mogelijk punten halen. Om in het linkerrijtje te eindigen moeten we nog wel een wedstrijd of drie, vier winnen tegen niet de meest makkelijke tegenstanders. We laten het seizoen in ieder geval niet als een nachtkaars uitgaan, dat vind ik een te negatieve insteek voor ons. Bij aanvang was de doelstelling om er als promovendus in te blijven. Dat doel haalden we snel. Vervolgens was de focus gericht op het linkerrijtje en dan zo hoog mogelijk. Een periodetitel pakken is op dit moment nog teveel voor deze vereniging. Daarvoor zijn we te wisselvallig en is de huidige selectie te smal. Over twee, drie jaar moet dat lukken. Misschien volgend seizoen al.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden