Nivo Sparta ziet tegen taai NOAD’32 periodetitel aan neus voorbij gaan

Wedstrijdverslagen 184 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/ZALTBOMMEL – Koploper Nivo Sparta kwam zaterdag op bezoek bij NOAD’32 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zodoende ging de tweede periodetitel niet naar Zaltbommel, maar naar Papendrecht.

Nivo Sparta had zaterdag, naar het zich liet aanzien, het periodekampioenschap voor het oprapen. Een uitwedstrijd bij NOAD’32, dat de laatste plaats in de tweede klasse F bezet, moest door de koploper in de benodigde drie punten omgezet kunnen worden. Toch waren de eerste voortekenen niet al te positief. Dat de bus die de Nivo-supporters naar NOAD’32 moest brengen om half één niet in Zaltbommel, maar in Wijk en Aalburg stond, was nog tot daaraan toe. Maar dat trainer Theo de Boon niet kon beschikken over de geblesseerde Willem Looijen en tot overmaat van ramp ook Jordi Ruijsch in de warming-up zag afhaken vanwege ziekte, kenmerkten de problematische voorbereiding.

Tegendeel
Waar men bij Nivo Sparta had gerekend op een defensieve opponent, was het tegendeel waar. NOAD’32 speelde een keer niet de beruchte ‘parkeer de bus’-kaart en voetbalde in de eerste helft heel aardig mee. Het eerste gevaar van de wedstrijd was zelfs afkomstig van de thuisploeg. Nivo-verdediger Romano Tapirima bracht met een te korte terugspeelbal zijn eigen doelman Rob Goesten in de problemen, waarna een NOAD-aanvaller de bal oppikte. Tot een grote kans leidde het niet, maar het was wel een teken dat Nivo de punten zeker niet cadeau zou gaan krijgen.

[[{"fid":"62061","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Marco Oomen)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Passeerbeweging
Aan de overkant wist Jente Roorda na een prachtige solo Daan Schreuders vrij voor Denzel de Wit te zetten. Een grote kans, maar De Wit bracht met zijn voet redding. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Roorda, die in de beginfase een constante dreiging was op de rechterflank. Met een fraaie voetbeweging achter zijn standbeen langs verschalkte hij zijn directe tegenstander. Het deed ergens in de verte denken aan de actie die David Neres op de achterlijn maakte, oog in oog met Dani Carvajal tijdens Real Madrid-Ajax. Overigens kreeg de passeerbeweging geen passend vervolg; Mo Nikbakht schoot over het doel van De Wit.

Lat
Het spel golfde op en neer en NOAD’32 kwam in het eerste bedrijf nog het dichtst bij een doelpunt. Nadat Goesten wegens hands buiten het zestienmetergebied een vrije trap tegen had gekregen, nam Bakkali plaats achter de bal. Zijn inzet leek het doel in te suizen, maar belandde op de lat. 

[[{"fid":"62019","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

In de blessuretijd van de eerste helft had Nivo Sparta zich alsnog een goede uitgangspositie kunnen verschaffen. Roorda bediende Schaap, die met een functioneel hakje de bal op een presenteerblaadje aanreikte voor Rewien Ramlal. Hij schatte die kans daarentegen niet genoeg op waarde en zag De Wit met de hand redding brengen.

Mondjesmaat
In de tweede helft zakte NOAD’32 langzaam maar zeker toch steeds verder in en toen Bakkali het veld verliet, was de angel er in aanvallend opzicht volledig uit. Nivo Sparta deed ondertussen verwoede pogingen om de wit-rode muur te slechten, maar dat lukte slechts mondjesmaat. Overigens mocht NOAD’32 met twintig minuten op de klok niet klagen dat scheidsrechter Sjaak de Wild besloot om Sven Bleijenberg te sparen. De NOAD-aanvoerder had eerder al een gele kaart opgelopen en die sanctie was ook bij zijn charge op Nikbakht meer dan gerechtvaardigd geweest.

[[{"fid":"62063","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Marco Oomen)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Enkele minuten later had ook Goesten tegen een rode kaart aan kunnen lopen, toen hij een NOAD-aanvaller onderuit gleed. De Wild besloot andermaal om deze middag geen rode kaart te geven. Dat was ook nergens voor nodig geweest. De hekkensluiter bestreed Nivo Sparta op deze zonnige voetbalmiddag met legitieme middelen en hield zo knap stand tegen de koploper. In de blessuretijd had Schaap zich nog wel tot man of the match kunnen kronen, maar doelman De Wit wist met een uiterste krachtsinspanning een nederlaag af te wenden.

Teleurstellend
Al met al was het een zwaar teleurstellende middag voor Nivo Sparta, dat én averij in de titelstrijd opliep, én de periodetitel naar Papendrecht zag gaan. Daarmee blijft de eerste tastbare prijs uit voor Nivo Sparta onder De Boon.

Hij was vooral niet te spreken over het spel van zijn ploeg: “Voetballend gezien was het matig, slecht. Maar daar zijn de omstandigheden ook debet aan; NOAD heeft het naar behoren gedaan. Natuurlijk zijn dit wel zure momenten. Als je een prijs kunt binnenhalen, is dit teleurstellend”, aldus De Boon, die met een positieve noot wil afsluiten: “We staan nog steeds bovenaan. Dit is effe een teleurstelling, maar daar moeten we doorheen. Een seizoen heeft altijd ups en downs. We hebben niet verloren, dat is moreel gezien dan nog een lichtpuntje, want in zo’n wedstrijd kun je ook nog tegen een zeperd aan lopen. Maar goed, normaal gesproken moeten we deze wedstrijd gewoon winnen. Tja, het is niet anders.”

[[{"fid":"62065","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Marco Oomen)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Trots
NOAD’32-trainer Rob van Loon was logischerwijs een stuk beter gestemd nadat zijn ploeg een punt had gepakt tegen de koploper: “Ik ben trots op mijn team. We kozen ervoor om vandaag vooruit te gaan voetballen en dan zien we wel waar het schip strandt. We verliezen toch iedere week. En dan zie je; we pakken een punt tegen de koploper. Als ik kijk naar de eerste helft, dan denk ik ook dat het terecht is”, stelt Van Loon, die ondanks het hekkensluiterschap nog perspectief ziet: “Het is belangrijk dat we in de voorbije vijf, zes weken hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de tweede klasse. Dat was voor de winterstop echt niet het geval.  We hebben de toppers Papendrecht, Roda Boys en Nivo gehad en spelen alle drie gelijk. Dus we kúnnen het wel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden