Koploper Sleeuwijk doet zichzelf tekort met punt tegen GVV'63

Nieuws 25 keer gelezen

GAMEREN - In Gameren stonden zaterdag twee tegenpolen tegenover elkaar. Koploper Sleeuwijk wilde goede zaken doen in de titelrace en GVV’63 knokt om uit de gevarenzone te komen. Na een hectisch gevecht kwamen de kemphanen net als een week eerder uit op 1-1.

Trainer Pieter Tuns van Sleeuwijk had na afloop de teleurstelling op het gezicht. “Ik ben zwaar ontgoocheld”, zat de 1-1 Tuns meer dan dwars. “Vorige week was ik blij met de 1-1 tegen GVV’63. “Maar nu kregen we in de eerste helft zoveel kansen. We hadden minstens met 0-2 voor moeten staan. Dat gebeurt niet. Wij maken na de rust toch de 0-1. Dan komt er een vrije trap voor GVV’63, die niemand gezien heeft en koppen ze de 1-1 in. In slotfase kregen we nog een paar aardige kansen om de wedstrijd te beslissen. Ik denk dat we vandaag twee punten te weinig hebben gehad”, stelde Tuns, die ook zwaar teleurgesteld was over de arbitrage.

Arbitrage
“Ik zeg niet vlug iets over de scheidsrechter, maar die man had een heel ongelukkige dag. Anderzijds moeten wij die ballen er in schieten. Maar goed, we staan nu vijf punten los”, vond de trainer van Sleeuwijk nog een positieve noot.

[[{"fid":"61983","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Kapotte meniscus
“Wij moeten wel zorgen meer rendement uit de kansen te halen”, stelde Tuns, die met een zwaar gehandicapt team aan moest treden. Zo was spits Pasqualle Verwoerdt absent met een flinke keelontsteking en ook Frans v/d Steenhoven was er niet bij. De linkerspits wordt binnenkort geopereerd aan een kapotte meniscus. Daarmee is Sleeuwijk veel productiviteit kwijt. Nu moest de jonge Jenner Koek het in de spits proberen en vulde Mohamed Akram de positie op links in.

Lat
Sleeuwijk begon scherp aan het duel in Gameren. Sluitpost Maikel van Tuyl was dat echter ook en stopte meteen een gevaarlijk schot van Michiel Marinissen.  Even later had Benjamin de Gans pech met een kopbal op de paal.

Het geluk ontbeerde GVV’63 niet. Nadat Jenner Koek een mogelijkheid rakelings naast kopte, zat het Koek ook tegen met een fraai schot op de lat. Daarbij kwam nog de pech dat Mark v/d Meijden er al vroeg geblesseerd af moest. Nadat Dennis de Bruin zich nog ontplooide als reddende engel bij GVV’63, die een bal van de doellijn haalde, werd GVV’63 pas tegen de rust gevaarlijk. Twee keer probeerde Bert van Selm het al koppend, maar keeper Martijn Verhoeven tikte de tweede poging in een reflex over de lat.

[[{"fid":"62097","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gijs van Tuijl)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gijs van Tuijl)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gijs van Tuijl)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Bakens verzetten
Na de rust verzette GVV’63 de bakens. Selm had pech met een kopbal op de lat. Even later bokste keeper De Graaf een pegel van Moezzmil Ahmadzai nog uit zijn doel. De openingsgoal viel vervolgens toch aan de andere kant, na een uitspeelde aanval van Sleeuwijk, waarbij Barry Ruitenberg vrij kon afronden voor de 0-1.

GVV’63 nam er geen genoegen mee en knokte zich halverwege de tweede helft naar de 1-1 middels een inkopper van Nick Ekelmans. Even later kroop Sleeuwijk door het oog van de naald. In de scrimmage bij de doellijn verdween de mogelijkheid voor GVV’63 nog naast.

Pas in de slotfase leek de winst nog naar Sleeuwijkse kant te vallen. De vrije inschieter van Michiel Marinissen leek in de lange hoek te verdwijnen, maar fenomenaal duwde keeper Maikel van Tuyl met de vingertoppen de bal nog tegen de paal. Ook de laatste mogelijkheid voor Sleeuwijk met een kopbal van Barry Ruitenberg hield de Gamerense sluitpost uit zijn doel.

[[{"fid":"62103","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gijs van Tuijl)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gijs van Tuijl)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gijs van Tuijl)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Meevaller
Met de 1-1 kon trainer Denny van Geffen van GVV’63 spreken van een meevaller. “Vorige week was Sleeuwijk blij met een puntje, maar ik denk dat wij dat nu mogen zijn. Voor de rust had Sleeuwijk de wedstrijd moeten beslissen. Na de rust hebben wij meer strijd geleverd en kregen we een paar mooie kansen. Anderzijds heeft keeper Maikel van Tuyl ons op het eind gered. We weten allemaal dat hij een fantastische keeper is en dat bewees hij nu weer. Met de 1-1 moeten we gewoon tevreden zijn. Eigenlijk verdiende Sleeuwijk meer dan wij.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden