Schoonewil baalt ondanks winst Alblasserdam

Nieuws 53 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Alblasserdam won zaterdag op een zonovergoten Souburgh met 3-1 van Unitas en deed daarmee goede zaken voor de periode. Daarin gaan de oranjewitten nu aan kop met de volle buit uit drie wedstrijden.

Fijne cijfers zou je zeggen, maar toch was trainer Dennis Schoonewil verre van tevreden. "Ik heb me in drie jaar nog niet zo aan mijn ploeg geërgerd als vandaag," moet de coach van het hart. "Het was passieloos, plichtmatig. Het leuk wel of de jongens meededen aan een recreatief toernooitje. Ik vind dat je dat niet kunt maken, vooral niet naar je publiek toe. Dat kiest er op zaterdagmiddag voor om naar ons sportpark te komen en krijgt dan zo'n wedstrijd voorgeschoteld." 

Zelfs de 3-1 zege kon Schoonewil nauwelijks een glimlach ontlokken. "Tegen een team als Unitas hadden we ons naar dubbele cijfers kunnen schieten."

[[{"fid":"61959","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Theo Bos)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Theo Bos)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Theo Bos)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Vliegende start
Dat leek, afgaande op de vliegende start van Alblasserdam even te gaan gebeuren. Er was net een minuut gespeeld toen Dylan van Galen gebruik maakte van een grove verdedigingsfout en de 1-0 binnen schoot.

Daarna werden de toeschouwers 'getrakteerd' op voetbal dat alle kenmerken vertoonde van een kabbelend bergbeekje. Net voor rust was er via Murat Elibol een opleving (2-0). Na de pauze werkte Glenn de Jong de 3-0 binnen, waarna Unitas wat terug mocht doen uit een 'klutssituatie'. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00