Afbeelding
IM

De opvallendste transfers van deze zomer

Algemeen 387 keer gelezen

Hoewel de wedstrijden even stilliggen in de zomer, is het voor voetballiefhebbers vaak toch een interessante periode: de transfermarkt is namelijk geopend.

Ieder jaar weer smijten clubs met geld om nieuwe vedettes of veelbelovende talenten aan zich te binden. Wij zetten de meest opvallende zomertransfers tot nu toe voor je op een rijtje.

João Felix
Liefst 126 miljoen euro telde Atlético Madrid neer voor het Portugese toptalent João Felix. De aanvallende middenvelder komt over van Benfica en stond in de belangstelling van de gehele Europese top. Om de 19-jarige speler aan zich te binden, zagen Los Colchoneros zich genoodzaakt om het eigen transferrecord te verpulveren. Zijn debuut voor de ploeg van trainer Diego Simeone verliep echter niet zoals gehoopt: al voor rust moest hij geblesseerd het veld verlaten.

Frenkie de Jong
Hoewel het in januari al bekend was, geldt de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona als een zomertransfer. Voor minimaal 75 miljoen euro verhuist de middenvelder van Ajax naar de Catalaanse grootmacht. De Jong had de keuze uit vrijwel de gehele Europese top, maar koos in een vroeg stadium al voor FC Barcelona. De international kon bij zijn nieuwe club kiezen voor het legendarische rugnummer 14, maar koos voor zijn 'oude' nummer 21 op zijn Barcelona tenue.

Matthijs de Ligt
Het was een ware soap: waar zou Matthijs de Ligt heengaan. Maandenlang wisten verschillende media het zeker en was de verdediger eruit met Paris-Saint Germain én FC Barcelona. Maar uiteindelijk koos de voormalig Ajacied voor Juventus. De eerste tekenen hiervan waren zichtbaar na de Nations League-finale Portugal-Nederland toen Cristiano Ronaldo en De Ligt een onderonsje leken te hebben. Ajax mag door de transfer 75 miljoen euro bijschreven op de rekening.

Eden Hazard
Sommige transfers zie je al van mijlenver aankomen. De overstap van Eden Hazard van Chelsea naar Real Madrid valt in deze categorie. De Madridlenen tellen minstens 100 miljoen euro neer voor de Belgische middenvelder. Hazard was al jarenlang open en eerlijk dat hij graag voor de Koninklijke wild uitkomen. Met nog een jaar contract was het voor Chelsea dus het ideale moment op de sterspeler uit te zwaaien.

Antoine Griezmann
Evenals de transfer van Hazard hing ook de overstap van Antoine Griezmann naar FC Barcelona in de lucht. Voor 120 miljoen euro komt de Franse spits over van Atlético Madrid. Over de transfersom overweegt de ploeg uit de hoofdstad overigens stappen te ondernemen, omdat ze van mening zijn dat FC Barcelona al voor 1 juli rond was met Griezmann. Volgens een clausule in diens contract zou Atlético Madrid in dat geval recht hebben op 200 miljoen euro.

Luka Jovic
De Servische aanvaller Luka Jovic was misschien wel dé revelatie van het vorige seizoen. Toen kwam hij uit op huurbasis uit voor Eintracht Frankfurt, waar hij in alle competities tot 27 doelpunten kwam. De Duitsers maakten uiteraard gebruik van de optie tot koop van 7 miljoen euro. Enkele dagen later incasseerde Eintracht Frankfurt meer dan 60 miljoen euro vanuit Madrid voor de aanvaller, die naar eigen zeggen al zijn hele leven droomt van het spelen in het Real Madrid tenue.

(ingezonden mededeling)

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33