met video

Onnodig verlies SteDoCo, nog geen treffers na twee duels

Wedstrijdverslagen 801 keer gelezen

HOORNAAR • SteDoCo bracht te weinig in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Toch was het verlies tegen Excelsior '31 niet nodig.

In de korte periode na rust had SteDoCo de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Enkele grote kansen volgden elkaar op, maar het geluk ontbrak. Even na die fase was het wel raak aan de overzijde en maakten de zwartroden vervolgens niet echt meer aanspraak op de gelijkmaker.

"We hadden minimaal één kans moeten verzilveren", vond Frans Adelaar. De oefenmeester ergerde zich in de eerste helft aan het tempo. "Dat lag veel te laag. We speelden ook niet compact genoeg, iets wat zij wel goed deden. We hadden het ook lastig met hun positiewisselingen. Toch vond ik dat wij voor rust meer dreiging creëerden."

Het enige moment waar op Excelsior '31 in de eerste helft gevaarlijk werden was halverwege vanuit een corner. Spits Kyle Doesburg kwam zijn keeper te hulp en werkte het schot van Jamarro Diks weg. Tien minuten later volgde de grootste kans voor SteDoCo tot dan toe. Na een een-tweetje met Benjamin van Wanrooij zette rechtsback Etienne Mariana goed voor. De bal kwam terecht bij Vincent Verheul die niet vol leek te durven uithalen. Doelman Stijn Beverdam had het geluk aan zijn zijde dat de inzet tegen zijn lichaam op kwam.

Buitenkant paal
"In de rust heb ik aangegeven dat ze in een hoger tempo moesten spelen. Dat deden we direct goed en het leverde drie grote kansen op."

Jesse Wielinga stoof op langs de linkerzijlijn en vond het hoofd van Verheul. Van dichtbij ging zijn inzet buitenkant paal naast. Daarna was Joran Schröder twee keer gevaarlijk. Een voorzet van Mariana schoot hij in één beweging over en bij een hoekschop kopte de aanvallende middenvelder de bal op het dak van het doel.

Drie keer was SteDoCo dus dichtbij, al moet gezegd dat aan de andere kant ook Excelsior '31 zich tussendoor niet onbetuigd liet. Met een snelle uitbraak dook Diks plotseling vrij op voor het doel van Mark Smith. De doelman kwam evenwel goed uit en bracht knap redding.

Zonder verder nog gevaarlijk te worden kregen de bezoekers het overwicht. Enigszins vanuit het niets vond Hakim Ezafzafi de ruimte om van net buiten de zestien uit te halen. Zijn poging krulde prachtig binnen: 0-1.

"Ik had net Wesley Meeuwsen ingebracht voor Schröder" meldde Adelaar. "Joran had maar één keer kunnen trainen, dus hij zat er doorheen. Vervolgens valt ineens die goal. We verdedigden heel de wedstrijd te ver van de tegenstander af en dan ontstaat er dus teveel ruimte om van te profiteren. Bovendien kan je zo geen agressie ontwikkelen. Na die 0-1 deden we eigenlijk maar wat en speelden zij de counter goed uit."

Snoekduik
SteDoCo was inderdaad van slag en met een snoekduik op het schot van Jasper Groothuis voorkwam Smith erger. Toch was er nog wel een flinke kans op de gelijkmaker. Wielinga bracht Meeuwsen in stelling en van dichtbij kon de aanvaller inkoppen. Met een reflex wist Beverdam nog net zijn doel schoon te houden.

De Hoornaarse ploeg gaf veel ruimte weg en daar kon Boy Boeloerditi van profiteren. In de slotfase besliste hij het duel: 0-2. Diep in de blessuretijd miste Hielke Penterman nog een strafschop. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal uit de doelmond. Een derde treffer had dan ook wel erg geflatteerd geweest.

Overigens vond Adelaar dat Excelsior '31 een goede ploeg heeft. "Met Penterman en Ezafzafi hebben ze twee goede aanvallers. En we hadden veel moeite met hun beweeglijke middenveld. Toch hebben ze tot hun openingstreffer, op één kans na, weinig gevaar gesticht."

Na twee duels staat SteDoCo nog op nul punten en even zo weinig treffers. "Onze doelstelling verandert na twee wedstrijden echter nog niet hoor", verzekerde Adelaar. "Wij willen dit jaar bevestigen dat we in de derde divisie thuishoren. Vorig jaar eindigden we als achtste. We willen daar liefst nog een stapje extra bij doen."

• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
• SteDoCo - Excelsior'31 (0-2).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden