Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Hardinxveld in extremis nog langs RCD

Wedstrijdverslagen 344 keer gelezen

Voor Hardinxveld stond in het eerste bekerduel een uitwedstrijd bij RCD op het programma. Tegen de zondagderdeklasser in Dordrecht leverde dat de equipe van de nieuwe hoofdtrainer Richard den Ouden een nipte 2-3 overwinning op.

Na het goede veldspel en de positieve resultaten in de laatste oefenwedstrijden (resp. 3-0 en 4-0 winst op GDC en Drechtstreek) kon Hardinxveld met vertrouwen beginnen aan de verdere voorbereiding met het programma om de districtsbeker, in een poule met RCD, Sparta'30 en Asperen.

Dubieuze strafschop
In lijn met de eerdere oefenwedstrijden nam Hardinxveld direct het initiatief in het duel tegen RCD en creëerde een aantal kansen om de score te openen. Dat gebeurde ook na ruim 10 minuten toen een combinatie in de zestien door Lex de Gier langs de doelman binnen werd geschoven. Hardinxveld liet de verdere mogelijkheden liggen en zag RCD uit de eerste de beste tegenaanval wel de 1-1 aantekenen.

Na ruim een half uur raakte aanvoerder Vincent van Lopik geblesseerd en kwam Robin de Kok als vervanger in het veld. Dat RCD daarna een uiterst dubieuze strafschop kreeg leverde de thuisclub tegen het spelbeeld in een 2-1 voorsprong op. Dat ook in contrast met de door teveel overtredingen ontsierde wedstrijd, waartegen de leidsman niet zo consequent optrad.

In de eerste minuut na de pauze trok Danny van den Bout de stand weer gelijk met een ogenschijnlijk voor de doelman houdbaar schot in de hoek.

Ondertal
Met nog ruim een half uur op de klok verbruikte Hardinxveld de resterende twee wissels, toen nieuwkomers Doni Eugenia en Brian Plooij in de ploeg kwamen voor Lars van der Rest en Johan Woltman. Dat kwam Hardinxveld echter duur te staan toen even later ook Lex de Gier het veld geblesseerd moest verlaten. In ondertal zakte Hardinxveld wat verder in, maar wist RCD daar niet van te profiteren en leek de wedstrijd met 2-2 op slot te zitten.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd sloeg Hardinxveld toch nog toe uit een vrije trap. De afgeslagen bal trok Robin de Kok opnieuw voor het doel en met een boogje kopte Aron van Andel over de RCD doelman precies onder de lat de winnende 2-3 voor Hardinxveld binnen.

In de poule waarvan alleen de winnaar doorgaat naar de knockoutfase staat voor Hardinxveld komende zaterdag 7 september de thuiswedstrijd tegen Sparta'30 (dat met 4-1 won van Asperen) op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is dan om 15.00 uur.

(verslag: vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 3 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 3 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 7 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 9 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 21 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00