Pikstart van zondaghoofdklasser Unitas

Wedstrijdverslagen 1.070 keer gelezen

NUTH • Zondaghoofdklasser Unitas is na een goede voorbereiding uitstekend aan de competitie begonnen. In Nuth werd met 0-3 gewonnen van RKSV Minor. De laatste twee goals vielen overigens in de slotminuten.

Unitas had zeven debutanten in het team van zondag één: Jeroen van Bezouwen als trainer en de volgende spelers: Ozan Cimen, Wesley Swets, Medhanie Habtemariam, Jay-Jay Meierdres, Ansu Camara en Brandon Fijneman. Ook bij de tegenstander waren er enkele mutaties t.o.v. vorig seizoen.

Wat dat op ging leveren was een groot vraagteken. Een goede wedstrijd werd het niet van beide kanten. Het oogde allemaal onwennig. De goede voorbereiding van de roodbroeken is natuurlijk niet een garantie voor een goed competitiebegin.

Penalty
In het begin waren er aan beide kanten veel slordigheden, maar Unitas drong het meest aan, terwijl Minor op counters uit was. Een paar haarscherpe corners konden niet tot doelpunten worden gepromoveerd door de Gorcummers.

De veelvuldig op avontuur gestuurde Özan Cimen sneed in de 36e minuut het strafschopgebied in, na een prima actie van Ansu Camara, en werd daar gevloerd wat een zuivere penalty opleverde. Akin Arslan ontfermde zich over dit klusje en joeg de bal snoeihard de kruising in en het stond 0-1. Zo net voor rust een goede opsteker die dan ook met deze stand bereikt werd.

Paal en lat
In de tweede helft kwam Joey Lokasi Ansu Camara aflossen. In de eerste minuut na de rust had Akin de 2-0 op de schoen, maar hij miste jammerlijk van zeer dichtbij.

Minor heeft een uitstekende keeper die een paar keer succes in de weg stond, terwijl ook de lat en de paal een sta in de weg bleken. Minor raakte uit een counter ook de lat .

Pas in de 90e minuut viel de 0-2 nadat Fabian van Horssen van dichtbij had moeten scoren, maar hij maakte zijn foutje goed door de terugspringende bal naar Medhanie Habtemariam te tikken en die schoot van dichtbij binnen.

De 0-3 werd door dezelfde speler achter de keeper getikt na een goede assist van Joey Lokasi en even later hield de scheidrechter het voor gezien en had Unitas de eerste 3 punten in de pocket.

Over het geheel genomen een keurige en verdiende overwinning en een lekker gevoel als je even later weer twee uurtjes in de bus naar huis moet.

Volgende week komt Juliana'31 naar Molenvliet waar om half 3 wordt afgetrapt.

(verslag: GVV Unitas)