• De top-4 is het doel van Lekvogels voor het nieuwe seizoen.
• De top-4 is het doel van Lekvogels voor het nieuwe seizoen. Foto: Rick den Besten

Lekvogels wil nu wél de nacompetitie in

Nieuws Voorbeschouwingen 842 keer gelezen

LEXMOND • Lekvogels wil graag de nacompetitie behalen, SV Noordeloos wil hoger in middenmoot en Peursum is blij terug te zijn in de regio.

Peursum is na een jaar 'verre reizen' in Noord-Brabant blij weer in de regionale vierde klasse D te kunnen voetballen tegen bekende tegenstanders. Lekvogels loopt jaarlijks de nacompetitie nipt mis en wil dit seizoen dat toetje wel een keer voorgeschoteld krijgen. SV Noordeloos droomt ervan om weer een paar stappen te maken en omhoog te kruipen in de middenmoot.

"Nee het was geen pretje," beaamt Marnik Korevaar. "Met name de afstanden die we moesten maken, dat viel erg tegen." Volgens de aanvaller van Peursum heeft zijn ploeg daardoor de nodige punten laten liggen. "Het was bepaald geen voordeel om een uur in de bus te zitten en dan het veld op te moeten stappen. Al was het wel leuk om eens een keer wat andere tegenstanders te treffen."

Het laatste duel heeft hij alleen geen goede herinneringen aan. "Ik liep een enkelblessure op en krijg daar nu weer last van. Het is even kijken hoe dat uitpakt."

Over de voorbereiding is Marnik Korevaar wel te spreken, al weet hij ook dat dat niet alles zegt. "Vorig jaar draaiden we een megavoorbereiding en verloren we de eerste competitiewedstrijd ergens in Roosendaal. Maar we hebben nu wel een hele grote selectie. Voor 1 en 2 bestaat deze uit liefst 38 man. Er wordt momenteel dus nog veel uitgeprobeerd."

Peursum hoopt graag om de bovenste plekken mee te kunnen strijden. "Er zitten een aantal goede ploegen bij die om de titel gaan spelen. Daarbij schaar ik onszelf ook graag. Ik speel nu tien jaar in het eerste, maar een kampioenschap heb ik nog niet meegemaakt. Dat zou supergaaf zijn. Maar er komt er altijd wel één bovendrijven. Misschien wel SVS'65, die Willem Looijen in de spits hebben lopen."

36 doelpunten
Lekvogels wacht de schone taak om de gestopte Swen van Dorp te vervangen. De spits scoorde in de vorige jaargang liefst 36 doelpunten. "Die goals moeten we inderdaad ergens vandaan zien te halen", beseft Ralf van Klij. "Dat gat zou ik wel willen opvullen, ha ha."

In de voorbereiding vervult de 21-jarige aanvaller de positie van Van Dorp. "Normaal stond ik rechtsbuiten maar door het wegvallen van Swen en de nodige afwezigen sta ik nu even in de spits. Maar het is nog niet bekend of dat zo blijft."

Het doel voor Lekvogels is duidelijk: bij de eerste vier eindigen. "Want we zijn nu al vier keer op rij vijfde geworden. Dan heb je steeds net niks. En ook lukte het niet om een periodetitel binnen te slepen. Vorig jaar kenden we wel een hele goede start, maar daarna zakten we naar onderen."

Maar Van Klij ziet goede ontwikkelingen in de selectie. "Er zijn wat nieuwe jongens bij zoals Bart Noord, Kevin de Jong en Tieme Kersbergen. Zij maken nu voor vast deel uit van de selectie. Daarmee moeten we de strijd kunnen aangaan."

Hij vindt 4D een mooie indeling met een paar leuke teams, waarin hij Lekvogels bovenin ziet meedraaien. "Al weet je nooit hoe clubs als Unitas het gaan doen. En ook Beesd, die ploeg komt over van de zondag en is voor ons totaal onbekend."

Mooie positie
SV Noordeloos kende vorig jaar een redelijke eerste seizoenshelft maar na de winterstop verliep het allemaal toch wat minder. "We begonnen nog met goede resultaten tegen hoog genoteerde ploegen, maar liepen vervolgens in het mes tegen een club als RKVSC en gaven het daarna volledig weg", verzucht Arie van Steenis.

"Het is ook balen dat Art Kruis moest stoppen wegens een heupblessure. Nu in de voorbereiding zijn we bezig om jonge jongens in te passen en dat gaat niet onaardig." Bovendien viel er in de zomer een paar versterkingen te noteren voor SV Noordeloos. Mergim Shala en Said Achouki kwamen over van SVW en Goran Vet verliet Hardinxveld voor het groene shirt.

"Ik ben benieuwd wat zij gaan brengen. Maar belangrijk is ook dat Robin van der Graaf weer fit is en Mark Maasland langzaamaan aansluit. Zelf voegde ik me vorig jaar bij de eerste elf, maar het zal vechten worden om erbij te blijven."

Arie van Steenis heeft een nieuwe positie toegewezen gekregen. Hij was gewend om als rechtsbuiten te acteren, maar mag nu de rechtsbackpositie uitproberen. "Dat is even wennen. Het is een mooie positie met veel loopwerk. De zijlijn is helemaal voor mij."

SV Noordeloos wil graag wat stijgen in de middenmoot en daar heeft de twintigjarige flankspeler alle vertrouwen in. "Het is weer een mooie competitie waarbij ploegen als Leerdam Sport voor ons altijd lastig blijven om tegen te spelen. Ik ben wel blij dat Peursum weer terug is. Die wedstrijden zijn de krenten in de pap."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden