Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Vuren mét Muilenburg op zoek naar stabiliteit

Nieuws Voorbeschouwingen 1.266 keer gelezen

VUREN • In de twee seizoenen sinds de promotie naar de derde klasse speelde Vuren zich telkens pas in de slotfase van de competitie veilig. De club wil nu meer stabiliteit en met een plekje in de middenmoot van 3D vooral uit de zorgen blijven.

Een belangrijke rol kan Bart Muilenburg daarbij spelen. De routinier stopte twee jaar geleden, maar hielp zijn ploeg af en toe nog wel uit de brand. Nu sluit hij definitief aan bij de selectie.

"Ruud Bos gaat nog een jaar door, André Zondag gaat bij Unitas spelen en Willem Looijen is terug bij Spijk. Dan moet ik dat ook maar doen", lacht Muilenburg, die al vele jaren met een slepende enkelblessure kampt. "Met één keer trainen en een wedstrijd spelen, lukt het wel. Al heb ik wel een paar dagen na de wedstrijd last, maar dat trekt vanzelf weg. Ik begin gewoon aan het seizoen en dan zien we wel waar het schip strandt."

Van waarde
Muilenburg speelde in zijn carrière, waarin hij ook uitkwam voor GJS en LRC, op vrijwel iedere positie. In de laatste jaren ontpopte hij zich tot een echte, heel makkelijk scorende spits. Een positie en rol die Vuren tijdens de afwezigheid van Muilenburg nooit goed ingevuld kreeg.

"De staf en spelersgroep stonden erachter dat ik weer mee ging doen, anders had ik het niet gedaan. Het houdt natuurlijk een keer op, maar Ik denk dat ik nog best van waarde kan zijn voor deze groep. We hebben dit jaar weer een leuke groep met jonge gasten. We zijn iets 'breder' geworden, dus de trainer heeft nu ook wat te kiezen", zegt Muilenburg.

Over de kansen van Vuren kan Muilenburg weinig zeggen. "Ik zie het wel positief in, maar in zo'n competitie valt of staat het ermee of je de groep een beetje compleet kunt houden. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor bijna alle ploegen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden