• RFC - SVW (2-4).
• RFC - SVW (2-4). Foto: Ronald Tukker

SVW krijgt RFC na rust op de knieën

Wedstrijdverslagen 919 keer gelezen

RAAMSDONKSVEER • SVW had het in Raamsdonksveer één helft lastig tegen zondagvierdeklasser RFC, maar stelde na rust orde op zaken en nam de drie punten mee naar Gorinchem. Grote man bij de streepjes was Mounir el Ouazizi, die drie van de vier Gorinchemse doelpunten voor zijn rekening nam.

In de 8e minuut kwam SVW voor het eerst dreigend voor het doel van de fusieclub, welke een fusie betreft tussen Good Luck en Veerse Boys. Ahmed Kelifa brak door op rechts, maar schoot recht op de doelman af, waar een voorzet logischer had geleken.

Na ruim een kwartier weer een aanval van SVW, deze keer werd een schot van Zeki Laaiti gepakt door doelman Martijn Clarijs. In de 19e minuut werd binnen de zestien meter fors ingegrepen op Naser el Mousati: strafschop! Mounir el Ouazizi stuurde de doelman de verkeerde kant op en schoot beheerst raak, 0-1.

Vier minuten later was het alweer gelijk. Een kopbal van Kevin van de Heijkant vloog hard in de touwen, 1-1.

Na een half uur een enorme kans voor El Ouazizi, die de bal hard over het doel joeg. Een schot van Redwan Ouajnan werd gepakt door de doelman van de thuisclub. Vlak voor rust pakte SVW weer de leiding. Mounir el Ouazizi kopte in de verre hoek raak, 1-2.

In de slotminuut van de eerste helft holde Nick Broeders achter een verre trap aan en joeg de bal in de verre hoek binnen, 2-2.

Controle
Na rust had SVW veel meer controle over de wedstrijd en hoefde doelman Angelo Perini nauwelijks nog meer in actie te komen. Met nog een kwart wedstrijd te gaan viel Emre Gulpinar in, die met zijn eerste balcontact zou gaan scoren. Na een actie van Kelifa was het Gulpinar, die SVW voor de derde keer aan leiding bracht, 2-3.

Vlak voor tijd stiftte Mounir el Ouazizi SVW nog naar 2-4 en was de zege veiliggesteld.

Aanstaande dinsdag oefent SVW thuis om 20.00 uur tegen Kerkwijk en zaterdag staat dan de Gorinchemse derby op het programma. De bekerkraker SVW - Unitas trapt af om 14.30 uur.

RFC zo. - SVW 2-4 (2-2)
19. Mounir el Ouazizi (strafschop) 0-1
23. Kevin van de Heijkant 1-1
43. Mounir el Ouazizi 1-2
45. Nick Broeders 2-2
67. Emre Gulpinar 2-3
87. Mounir el Ouazizi 2-4

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)