• Roda Boys - Nivo Sparta (4-1).
• Roda Boys - Nivo Sparta (4-1). Foto: Marco Oomen

Roda Boys schakelt rivaal Nivo Sparta uit

Wedstrijdverslagen 1.416 keer gelezen

AALST • Roda Boys heeft zaterdag eigenhandig Nivo Sparta uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker. De rivalenstrijd eindigde dankzij twee goals in de blessuretijd in een 4-1 thuisoverwinning voor de ploeg van trainer Frank Brands.

Roda Boys wist zich voorafgaand aan het laatste bekerpouleduel al geplaatst voor de knockoutfase. Toch wilde het de kans uiteraard niet onbenut laten om rivaal Nivo Sparta een spaak in de wielen te steken. Nivo kende immers een problematische seizoensstart, mede dankzij een uitpuilende ziekenboeg.

De Zaltbommelaren verloren de eerste bekerwedstrijd van Emplina, om een week later met 2-2 gelijk te spelen bij WSC. Daardoor zou Nivo Sparta zelf moeten winnen in Aalst, om nog een kans te maken om als tweede in de poule door te gaan.

Grote man
Op sportpark De Maaskant nam de thuisploeg in de eerste helft de leiding, maar op slag van rust wist Nivo Sparta via Daan Schreuders wat terug te doen. In de tweede helft bleef de 2-1 stand de gehele negentig minuten gehandhaafd. Pas in de blessuretijd nam Roda Boys afstand met de 3-1 en 4-1.

Armand Selmani was met twee doelpunten de grote man aan Aalsterse zijde, waar ook Jarno van Vuuren en Thom de Looijer een duit in het zakje deden.

Voor Roda Boys start de competitie volgende week met een uitduel bij Wilhelmina'26. Nivo Sparta begint aan het seizoen in de eerste klasse op bezoek bij Montfoort SV'19.