met video

Incompleet Unitas verspeelt twee punten tegen Silvolde

Wedstrijdverslagen 868 keer gelezen

SILVOLDE • Zondaghoofdklasser Unitas heeft zich niet kunnen ontdoen van Silvolde, dat in de slotfase langszij kwam (3-3). In extremis raakte Kevin Cornet daarna nog de paal.

Dit was de zondag dat Unitas een oplossing diende te vinden om alle Eritreërs ( huwelijk Yoni Tilahun ) en Pascal van Delden te vervangen. De gedachte was om met 4-4-2 te beginnen.

De regenstander, een echte dorpsclub, trachtte met veel passie Unitas te bestrijden. Het 'echte' grasveld van Silvolde lag er goed bij, dus niemand had een excuus over de toestand van het terrein.

Strijd
Unitas is qua combinatievoetbal de betere , maar Silvolde had meer strijd in huis. Zeker in de eerste helft. Op dat moment was Silvolde ook het gevaarlijkste team.

Dit kwam mede door de slordige opbouw van de Gorcumers, waar het centrale duo werd gevormd door Achraf Chentouf en Wesley Swets, hetgeen nogal onwennig oogde. Regelmatig kon hun centrumspits gevaarlijk worden en in de 23e minuut kon hij een voorzet van dichtbij binnenwerken, maar keeper Ruud Verberk redde bekwaam.

Eén minuut later wilde Akin Arslan een balletje terugleggen op één van de centrale verdedigers, maar die hadden daar geen rekening mee gehouden en zo belandde de bal bij de gevaarlijke spits Bammens, die ongehinderd richting keeper Verberk kon lopen en hem passeerde tussen zijn benen, wat een 1-0 voorsprong voor de thuisclub betekende.

Na dit moment was Unitas het even helemaal kwijt en mocht het blij zijn dat er niet meer werd gescoord.

Het enige wapenfeit van Unitas was een schot van Stefan van Hulst met zijn chocolade rechterbeen in de 42e minuut. De keeper stond in de weg dat het 1-1 werd.

Drie spitsen
Na de rust een totaal ander beeld. Akin Arslan werd gewisseld voor Fabian van Horssen, waardoor Unitas weer met drie spitsen ging spelen.

Vóór rust had het spitsenduo Jay-Jay Meierdres en Yevgheni Marcelli (huurling van Lienden) bijna geen bespeelbare bal gekregen. In de eerste minuut na rust was het bingo. Een aanval van Unitas over de linkerkant waarbij de snelheid van Yevghenie Marcelli optimaal benut werd en hij liet zijn klasse zien, want hij scoorde de 1-1.

Twee rode kaarten na schermutseling
Snel wilde de Unitas aanval de bal uit het doel halen om het spel snel weer te hervatten. Echter dat werd hardhandig tegengehouden door Silvolde. Enfin, een flinke schermutseling ontstond waarbij de scheidsrechter vond dat twee spelers hun boekje te buiten gingen: Mike van Aken van Silvolde en Brandon Fijneman van Unitas. Zij konden beiden met rood op zak de kleedkamer opzoeken.

Dat hield in: 10 tegen 10 en grotere ruimtes op het veld. In de 59e minuut profiteerde Unitas van de ontstane ruimte en begon Jay-Jay Meierdres een solo die werd afgestopt in het 16-metergebied. Wat de scheidrechter betrof was dit op een ongeoorloofde wijze gebeurd en de bal ging op de stip. De altijd trefzekere Jay-Jay Meierdres faalde ook nu niet en het was 1-2.

Twee minuten later was het alweer 2-2- toen een door de muur veranderde vrije trap van Kelvin Meijer in het net plofte.

Verdiend
Toch rechtte Unitas weer de rug en waren er een paar kansen voor Joey Lokasi ( voorlangs) en Fabian van Horssen. De mooiste goal van de dag werd gescoord door Kevin Cornet die via een op hoge snelheid uitgevoerde één-twee de keeper passeerde en dat betekende 2-3. Dik verdiend op dat moment.

Maar dan moet je daarna de ballen proberen in een baan om de aarde schieten. Echter via een penalty werd het door Jael Krosse 3-3 omdat Unitas toch wilde blijven voetballen en zichzelf in de problemen bracht.

In de 92e minuut kogelde Kevin Cornet een terugspringende bal nog op de paal en even later schoot Joey Lokasi ook zo'n rebound over het doel, waardoor de 3-3- op het bord bleef staan.

(verslag: GVV Unitas)