• Marcel Akkerman (links): “Puzzelstukjes vallen in elkaar.”
• Marcel Akkerman (links): “Puzzelstukjes vallen in elkaar.” Foto: Peter Verbeek

Vianen maakt zich op voor pittig seizoen

Nieuws Voorbeschouwingen 750 keer gelezen

VIANEN • Marcel Akkerman, trainer/coach van Vianen, is er heilig van overtuigd dat het voor zijn elftal een heel ander seizoen wordt dan het vorige. "Het zal zeker niet makkelijker worden, maar gezien de ontwikkeling van de spelers zijn we sterker en hopelijk minder wisselvallig."

Wat dat laatste betreft slaat Akkerman de spijker op zijn kop. De tricolores hadden een uitstekende start, maar kwamen halverwege in een flinke dip die wedstrijden met veel grote nederlagen opleverden en waarin nauwelijks werd gescoord. Vianen incasseerde liefst 87 tegentreffers!

Aderlating
"Met het vertrek van Jort Binneveld (SC Everstein) leveren we 17 doelpunten in. Ook vind ik het een aderlating dat Marcel Peeters, een speler met een geweldige lange pass waarmee hij een aanval kan openen, terug naar Brederodes is gegaan. Door de komst Dusty Louwaars en Mitchell Vanenburg hebben we er echter twee ervaren spelers bij. Louwaars heeft voorheen hoog gevoetbald en dat zie je terug. Daar komt bij dat hij coachende kwaliteiten heeft. Vanenburg is op meerdere plaatsen inzetbaar, en hij zorgt voor rust. Maar er zijn nog enkele nieuwe aanwinsten naar de club gekomen, waardoor we over een bredere selectie beschikken."

Discipline
Marcel Akkerman heeft vorig seizoen veel tijd gestoken in het spelen vanuit de organisatie. Langzaam ziet hij dat zijn spelers dat gaan oppakken, gedisciplineerder voetballen én met meer beleving. Tevreden constateert hij dat de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen. Ook is hij erg tevreden over het feit dat hij met Marcel de Groot een assistent-trainer bij heeft gekregen waar hij veel vertrouwen in heeft. En dat ook het tweede elftal een eigen staf heeft is bij Vianen al lang niet meer voorgekomen.

"Ik had liever in Zuid dan in West gespeeld, maar het is niet anders. De sterkste ploegen van vorig jaar komen we opnieuw tegen en daarnaast treffen we clubs die mij totaal onbekend zijn. Het wordt een pittig seizoen waar we vol goede moed aan gaan beginnen."

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 37 minuten geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 6 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 7 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar gisteren
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15