• Quentin Jakoba.
• Quentin Jakoba. Foto: Marcel van Dorst / Pro Shots / Kozakken Boys

Kozak Quentin Jakoba: 'Het gaat niet om mij, maar om het team'

Algemeen Voorbeschouwingen 1.554 keer gelezen

WERKENDAM • Quentin Jakoba is, evenals Leon Bot, bij Kozakken Boys begonnen aan zijn tiende seizoen. Voor beide spelers loopt het contract in juni 2020 af, zodat zij weer eens in onderhandeling met technisch directeur Kees Spaan zullen gaan.

Al sinds 2009 draagt Quentin Jakoba het rood/wit van Kozakken Boys, nadat hij overkwam van FC Eindhoven. In het seizoen 2014-2015 maakte de international van Curaçao een kortstondige uitstap naar ASWH, maar keerde na een jaar al snel terug naar Werkendam.

Iedere speler zal bij Kozakken Boys zijn plaats moeten verwerven. Jakoba zag dat de club in de aanloop naar dit seizoen een aantal nieuwe verdedigers haalde. "In het belang van Kozakken Boys moeten de beste spelers worden opgesteld. Het gaat daarbij niet om mij, maar om het team. Fijn voor mij is wel dat ik tot nu alle wedstrijden in de basis ben begonnen. Het mooie van dit team is dat iedereen elkaar ondersteunt. Er is geen onderlinge wrijving. Het is goed dat iedereen hecht aan het teambelang. Wij hebben een prima start, maar het is nog maar net begonnen. Ik vind het interessanter om straks te zien waar wij na 34 wedstrijden staan. Maar toegegeven: een goede start helpt wel mee. En laten wij hopen dat wij dit lang kunnen volhouden."

Beweging
Jakoba combineert het voetballen met de werkzaamheden voor zijn bedrijf QMotivation. Hij is al vijf jaar personal trainer en heeft sinds drie jaar aan de Beatrixhaven in Werkendam een fraaie ruimte waar hij trainingen geeft. Jakoba timmert aan de weg. Op dit moment loopt er een actie met AH en Etos Werkendam, waar artikelen van QMotivation gespaard kunnen worden.

"Zo zijn wij leuk aan het doorpakken. De Werkendamse bevolking wil bewegen. Ik heb extra medewerkers aangenomen om die toeloop goed te kunnen handelen."

Jakoba hoopt op een samenwerking met Kozakken Boys om via QMotivation spelers te laten revalideren of extra krachttraining aan te bieden."

Toekomst
Quentin Jakoba voelt zich een kind van de club. "Ik kom hier al tien jaar en hoop in de toekomst ook wat voor Kozakken Boys te kunnen blijven betekenen. Mogelijk om na mijn voetbalcarrière als kracht/hersteltrainer voor heel Kozakken Boys aan de slag te kunnen."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden