• Papendrecht - Oranje Wit (3-0).
• Papendrecht - Oranje Wit (3-0). Foto: Geurt Mouthaan

Jay Luciano en Roy Rijntjes helpen Papendrecht aan zege bij debuut in eerste klasse

Wedstrijdverslagen 1.910 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrecht heeft zijn debuut in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal opgesierd met een fijne 3-0 overwinning op Oranje Wit. Jay Luciano was de grote held: hij nam alle doelpunten voor zijn rekening.

Naast de snelle vleugelspits gold ook Papendrecht-doelman Roy Rijntjes als uitblinker. De goalie ontmantelde een fiks aantal Dordtse schoten en droeg daarmee op overtuigende wijze bij aan de ruime overwinning.

Papendrecht - Oranje Wit was in de eerste twintig minuten vooral een wedstrijd van 'aftasten'. Beide ploegen speelden stroef en voorzichtig en er ontstonden nauwelijks kansen voor de beide doelen. Daar kwam halverwege de eerste helft verandering in. Eerst poeierde Jay Luciano de bal op de lat, meteen gevolgd door een rebound van Koen Lighaam op de paal, waarna Luciano op de goede plek stond om alsnog raak te schieten. Dat deed hij diep in de tweede helft nog twee keer, waardoor Papendrecht uiteindelijk afgetekend won van de tegenvallende streekgenoot.