• SVW - VVAC (6-0).
• SVW - VVAC (6-0). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Flitsende start SVW: net als vorig seizoen 6-0 tegen VVAC

Wedstrijdverslagen 710 keer gelezen

GORINCHEM • SVW beleefde een flitsende competitiestart op het eigen sportpark Molenburg. De ploeg van trainer Tutu N'dona had geen kind aan VVAC. Met name na rust lieten de Ottolanders zich gewillig naar de slachtbank leiden, terwijl SVW er lustig op los combineerde en de ene na de andere knappe goal scoorde.

Na een wat aftastende beginfase was SVW in de 19e minuut dichtbij een doelpunt. Mounir el Ouazizi schoot echter net naast. Drie minuten later was het alsnog raak voor de thuisclub. Een voorzet van David Ruane werd koppend verzilverd door Gino Dix, 1-0.

VVAC was nog maar net bekomen van deze tegenslag, of de bal lag alweer in het net. Hicham Farhou slalomde met knap en met enig fortuin door de Ottolandse defensie en schoot beheerst de 2-0 in de touwen. VVAC was daarna van afstand gevaarlijk met een afstandsschot, dat prima door Angelo Perini werd verwerkt.

Stormloop
Na rust werd het spelbeeld nog eenzijdiger. SVW viel naar hartelust aan en VVAC had er geen antwoord op. In de 48e minuut schoot Gino Dix nog net naast het doel, maar het was het startsein voor een stormloop op het VVAC-doel. Na een goede actie van Ahmed Kelifa maakte Hicham Farhou de 3-0 en was de wedstrijd in feite gespeeld. Gino Dix schoot daarna nog tegendraads de 4-0 binnen.

Invaller Emre Gulpinar pikte een doelpunt mee, door na een sterke loopactie op de juiste plaats te staan om een lange bal van Boris Pijlman in te schieten, 5-0. Het slotakkoord was voor Gino Dix, die uit de draai de 6-0 binnen schoot. Het was zijn derde doelpunt van de middag.

SVW staat met deze ruime zege direct aan kop van de ranglijst in de 3e klasse C. Volgende week speelt SVW een uitwedstrijd in Schoonhoven. De aftrap bij Schoonhoven - SVW is om 15.00 uur.

SVW - VVAC 6-0 (2-0)
22. Gino Dix 1-0
26. Hicham Farhou 2-0
56. Hicham Farhou 3-0
66. Gino Dix 4-0
73. Emre Gulpinar 5-0
84. Gino Dix 6-0

(verslag: Ronald Tukker, SVW)