Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Well krijgt in seizoensopener zeven tegentreffers om de oren

Wedstrijdverslagen 758 keer gelezen

WELL • Voor Well is de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op een blamage uitgedraaid. Het uitduel bij Herovina werd met maar liefst 7-0 verloren.

Er was hoop in de Wellse harten, voorafgaand aan de seizoensopener. Een week eerder werd het bekertreffen met FC Engelen immers met 'maar' 0-2 verloren. Well vormde in die wedstrijd een hecht collectief, waar de zondagderdeklasser bijzonder veel moeite mee had.

Daar was zaterdag in Herwijnen niets meer van terug te zien. Al na 34 minuten keek de ploeg van de nieuwe trainer André van Vugt tegen een 4-0 achterstand aan. Na nog twee goals in de eerste helft en slechts één tegentreffer in de tweede helft, prijkte een 7-0 uitslag op het scorebord.

Cliché
Dat was niet waar Van Vugt op gerekend had: "Ik had me wel een andere start voorgesteld. Ik wil niks tekort doen aan Herovina, maar dit lag wel grotendeels aan onszelf. Het ontbrak aan inzet, beleving, passie, dat soort dingen. Het klinkt clichématig, maar dat was wel het probleem. We moeten iedere zaterdag 100, 110 procent geven zoals we dat vorige week tegen FC Engelen hebben gedaan en als we dat niet doen, dan krijg je zulke wedstrijden zoals vandaag. We worden nu gelijk weer weggezet als het lelijke eendje van de vierde klasse. Dat is in mijn ogen niet nodig."

Collectief falen
Er was overigens wel een verzachtende omstandigheid op te voeren voor Van Vugt, die het in Herwijnen moest stellen zonder Niels Kraay. De middenvelder kampt met een blessure en was daardoor niet inzetbaar. Dit tot teleurstelling van Van Vugt: "We zijn maar een klein clubje en zulke blessuregevallen zijn voor ons een grote aderlating. Niels is een organisator en aanjager. Zo'n leider misten we vandaag in het team. Al moet ik wel zeggen dat het nooit aan één persoon mag liggen. Dit was gewoon een collectief falen. En natuurlijk zijn het 'maar' drie punten, maar voor de moraal is dit niet goed. Laten we hopen dat dit een incident was."

Derby
Volgende week krijgt Well gelijk een kans op eerherstel, wanneer het rivaal Kerkwijk ontvangt. Voor Van Vugt wordt het zijn eerste Well-Kerkwijk. Hij hoopt dat die gelegenheid het vuur aanwakkert bij zijn spelers: "Voor de jongens is dit iets speciaal. Misschien gooit die wedstrijd net wat olie op het vuur om er extra voor te gaan. Voor mij persoonlijk is iedere week even belangrijk. Ik verlies liever een derby en eindig in de middenmoot, dan winnen in de derby en je het hele seizoen moeten behelpen. Aan een derby moeten we niet het hele seizoen ophangen. Wij moeten juist íedere wedstrijd benaderen als een derby."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 2 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 2 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 6 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 8 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 20 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00