GVV’63 valt in twintig minuten ‘als een kaartenhuis in elkaar’

Wedstrijdverslagen 1.207 keer gelezen

TILBURG • GVV'63 heeft zichzelf zaterdag in de seizoensopener zeer pijnlijk de das om gedaan. Na een 1-3 voorsprong, trok TSVV Merlijn alsnog met 4-3 aan het langste eind.

In eigen huis begon de Tilburgse Studenten Voetbal Vereniging (kortweg TSVV) Merlijn voortvarend. Het drukte de bezoekers flink terug en liet bij vlagen met een aantal vaardige en snelle spelers zien dat het de punten niet zomaar weg zou geven.

Na het eerste kwartier te hebben overleefd, begon GVV'63 wat meer naar voren te voetballen, tot ongenoegen van Merlijn. De ploeg uit Gameren nam het initiatief over en gaf dat tot en met de zeventigste minuut niet meer uit handen. In die periode zorgde Mathijs Libbers voor de openingstreffer, op aangeven van Michel Kooijman. Diezelfde Kooijman wist zelf ook een duit in het zakje te doen, door de 0-2 en de 1-3 aan te tekenen.

Met die tussenstand zat GVV'63 op rozen. Tenminste, dat zou men denken, want na negentig minuten prijkte toch echt een 4-3 nederlaag op het scorebord.

Valse start
"Dit mag je gerust betitelen als een valse start", begint GVV'63-trainer Denny van Geffen zijn relaas. Hij kan er een aantal uren na het laatste fluitsignaal nog steeds niet over uit dat zijn ploeg in twintig minuten tijd de wedstrijd volledig uit handen gaf. "Wij waren een uur lang de veel betere partij. We kregen kans, op kans, op kans, maar we verzilverden er te weinig. In dat uur hadden we vijf, zes doelpunten verschil op het bord kunnen zetten. Het was nog aan de klasse van Michel te danken dat we überhaupt afstand hadden genomen. Twee goals en een assistje moeten normaal gesproken voldoende zijn voor de drie punten, maar twintig minuten voor tijd kwam er ineens heel veel twijfel in de ploeg. De linies gingen uit elkaar lopen, er stonden teveel mensen voor de bal; het viel als een kaartenhuis in elkaar. Dan zie je dat je met een ploeg te maken hebt waarin nog veel moet worden afgestemd, maar bovenal miste ik de echte wil om de drie punten over de streep te trekken. Dat is een heel pijnlijke constatering."

Rode kaart
Overigens zal Van Geffen het de komende weken moeten stellen zonder Libbers. De spits reageerde vijf minuten voor het einde zijn frustratie af door na te trappen, wat hem een rode kaart opleverde. Terecht, vond Van Geffen: "Dat hoort niet op een voetbalveld thuis. Ik denk dat hij gefrustreerd was, omdat hij zelf een paar mooie kansen had gemist, maar dan is dit wel de verkeerde reactie. Ik verwacht hem wel minimaal drie wedstrijden te missen. De actie liet weinig aan de verbeelding over."

Door de valse start loopt GVV'63 al vanaf het begin achter de feiten aan, terwijl de ploeg door velen als titelkandidaat werd aangemerkt. Met wedstrijden tegen Haaften en ONI op het programma, wacht de ploeg van Van Geffen twee geduchte tegenstanders.