Bergambacht walst na rust over Stolwijk heen

Wedstrijdverslagen 771 keer gelezen

STOLWIJK • Stolwijk had zijn debuut in het zaterdagvoetbal op eigen veld anders voorgesteld in de derby tegen Bergambacht. Na een 0-1 ruststand sloeg het scorebord op hol en stopte pas bij een 0-7 eindstand in het voordeel van de buren.

Stolwijk had zich goed voorbereid op het treffen met Bergambacht, dat al drie jaar tegen promotie aanhikt. De middenvelders van de bezoekers werden zo op de huis gezeten, dat het verdedigende duo Max Bakker/Dennis Hordijk voor de opbouw moesten zorgen. Dat ging onwennig en leidde in veel situaties tot balverlies. Er ontstond een wedstrijd met kansen voor beide teams, wat het publiek wel kon waarderen.

De doellieden Tim de Pater (Stolwijk) en Roy Pons (Bergambacht) kregen zo alle gelegenheid zich te manifesteren. Pons zag een aantal malen een Stolker op zich afkomen, maar door uitstekend keeperswerk hield hij de nul. De Pater moest na een aantal fraaie reddingen capituleren, toen Luuk Botter de bal van dichtbij binnentikte. Kort daarna blesseerde De Pater zijn schouder en moest naar de kant. Erben Wouda, de jonge doelman van Stolwijk onder 18 nam zijn plaats in.

Struikelen
Bergambacht had de wedstrijd onder controle, maar in de slotfase had Stolwijk een gelijkmaker verdiend. Youri van de Ende omspeelde Pons, maar kon al struikelen vanuit een moeilijke hoek de bal niet tegen de touwen krigen. ,,Als hij zich laat vallen, krijgen we geheid een strafschop", merkte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst op. ,,Zo leid ik deze jonge gasten – zes spelers zijn eerstejaars – niet op. We hielden ons aan het afgesproken speelplan en dat lukte lange tijd."

Strafschop en rode kaart
In de tweede helft ging de Stolkse libero Stefan Visser in de fout. Hij werkte in het zestienmetergebied de bal weg, maar raakte daarbij Twan Schmidt vol op de enkel. Schmidt stortte met veel pijn op het kunstgras en arbiter Johan van Dam uit Noordwijk wees resoluut naar de stip. Hij bestrafte Visser met geel, maar trok nog geen minuut later opnieuw een kaart, omdat de 'boosdoener' bleef protesteren. De twee gele prenten werden een rode. ,,Erg dom van mij; ik had slimmer moeten zijn," biechtte Visser na afloop op. ,,Nu dupeer ik het team wel heel erg."

Pieter Meijer schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Toen Twan Schmidt enkele minuten later het derde Bergambachtse doelpunt scoorde was de thuisclub totaal van slag. Van der Hulst bracht snel verdediger Sidney van der Stelt en middenvelder Christian Both binnen de lijnen. Een afstraffing kon hij niet voorkomen.

Huiswerk
,,Voor rust zag het er niet naar uit, dat we een grote zege zouden boeken," vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot eerlijk. ,,Stolwijk dat ons een week eerder had zien spelen, had zijn huiswerk goed gedaan. In de rust heb ik Dennis Hordijk doorgeschoven naar het middenveld en Kelvin Potuyt ingebracht voor Robin Borst. Ik had andere typen spelers nodig om Stolwijk te verslaan. Vanaf dat moment liep het als een trein. Dennis Hordijk (2x), Pieter Meijer en Rody Bezemer rondden fraaie aanvallen af."