• Hardinxveld - Streefkerk (2-1).
• Hardinxveld - Streefkerk (2-1). Foto: Cora Stout

Hardinxveld wint moeizaam openingswedstrijd tegen Streefkerk

Wedstrijdverslagen 814 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • heeft in de openingswedstrijd van de competitie tegen Streefkerk een moeizame overwinning geboekt.

Beide ploegen leken ondanks de voorbereiding het ritme in het nieuwe seizoen nog net echt te pakken te hebben. Halverwege de eerste helft namen de gasten aan de Sluisweg de leiding, maar trok Hardinxveld dat kort voor de pauze gelijk. Ook direct na de rust wist de ploeg van trainer Richard den Ouden nogmaals het net te vinden. Maar het vervolg van de tweede helft leverde nauwelijks kansen op en bleef het bij de score van 2-1 voor Hardinxveld.

Te korte terugspeelbal
In deze eerste competitiewedstrijd nam op eigen veld het initiatief. Bij voorzetten van Danny van den Bout kwam Richard Zwakhals net tekort en kopte Lex de Gier over het doel. Streefkerk zocht daarna ook meer de aanval en werd door een verdedigingsfout van Hardinxveld aan de openingstreffer geholpen. Een te korte terugkopbal pikte Olaf Wols op en die schoof vrij voor het doel de 0-1 binnen.

Daarna kreeg Streefkerk nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar wist Hardinxvelddoelman Marc Koning dat met diverse fraaie reddingen te verijdelen. Ondanks een overtal aan verdedigers wist Lex de Gier die van zich af te schudden en bereidde zo in de slotfase van de eerste helft de gelijkmaker van Hardinxveld voor. Vrij voor het doel was Robin de Kok mee opgekomen om de 1-1 binnen te schieten. Een morele opsteker voor de WSB brigade om met die stand de rust in te gaan.

Slordig
Aan het begin van de tweede helft sloeg Hardinxveld opnieuw toe na voorbereiding van Lex de Gier, waarna Danny van den Bout er met een raak schot 2-1 van maakte. Na een uur spelen zat de wedstrijd er op voor de van een blessure teruggekeerde aangever Lex de Gier en werd vervangen door Aron Eijkelboom. Met slordig veldspel werd de wedstrijd er niet beter op en leverde nauwelijks doelgevaar op.

Scheidsrechter De Jong bracht de spanning nog even terug met een vrije trap op de rand van de 16 meter wegens treuzelen van doelman Marc Koning. De muur van Hardinxveld ving de inzet op. Een slotoffensief van Streefkerk of ruimte voor Hardinxveld zat er in de slotfase niet meer in en bleef het bij de 2-1 als eindstand. Met deze eerste drie punten op zak staat voor Hardinxveld volgende week 28 september de uitwedstrijd tegen Groot-Ammers op het programma.

(verslag: vv Hardinxveld)