• Leerdam Sport - Beesd (2-1).
• Leerdam Sport - Beesd (2-1). Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Leerdam Sport pakt tegen Beesd eerste zege: 2-1

Wedstrijdverslagen 829 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam Sport pakte zaterdag thuis tegen Beesd de eerste zege. Petro Ilir gaf de thuisclub al vroeg de leiding maar kort na rust maakt Stefan van den Bosch voor Beesd gelijk. Het herstel van Beesd leek de gasten zeker een gelijkspel op te gaan leveren, maar in de slotfase zorgde Eloys Tapirima na een mooie combinatie toch voor de Leerdamse 2-1 overwinning.

Ruim honderd toeschouwers hoefden zaterdag niet lang op een doelpunt te wachten want Leerdam Sport scoorde al in de zevende minuut.

Scherp begin
Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian was blij met de vroege goal van zijn equipe: "Ons begin vandaag was scherp. We waren gebrand om thuis te winnen. Leerdam Sport wil dit seizoen om de prijzen meedoen. In de eerste helft domineerden we maar na rust werd het snel gelijk. Net als voor rust verrichtte onze keeper toen een paar goede reddingen. Leerdam Sport bleef gelukkig ondanks de toegenomen dreiging van Beesd verder rustig en de 2-1 was een heel goed afgerond doelpunt na een mooie aanval."

Voor Beesd en trainer Dick Wammes was het late verlies zuur: "Het is zonde. Een gelijkspel zat er zeker in. Dat had in een uitwedstrijd een mooie bonus geweest. Nick van Gameren had na rust wel een paar keer moeten scoren en Stefan van den Bosch was op het eind dichtbij zijn tweede doelpunt. Achterin geven we de goals echter nog te makkelijk weg. Eerst getreuzel van Jorn van den Broek bij de vroege 1-0 en bij die late 2-1 grepen vijf man helemaal niet in."

Vroege goal
In de zevende minuut trad het defensiecentrum van Beesd niet op. Jorn van den Broek weifelde met ingrijpen en Petro Ilir strafte dat met een laag schot meteen goed af: 1-0. Na een kwartier kreeg Ilir uit een gave pass van centrumspits Ray Kant op links nog een opgelegde kans maar hij schoof de bal ruim naast het doel. Halfweg de eerste helft loste Beesd het eerste gevaarlijke schot. Leerdams nieuwe keeper Dawid Palicki bracht echter redding en ook de rebound van de gasten bleef onbenut.

Bij een overtreding jegens Nick van Gameren verzuimde de arbiter voor Beesd de voordeelregel toe te passen; de nu gegeven vrije trap van Stefan van den Boch ging huizenhoog over het doel. Een lage knal van Nick van der Burg verdween net naast het Leerdamse doel. Na een verre vrije trap van Jeffrey van Bruchem had Beesd aan de overzijde moeite om Ray Kant van scoren af te houden. Even later liep Ray Kant kort voor rust een hamstringblessure op; Eloys Tapirima was zijn vervanger.

Herstel
Het herstel van Beesd bracht de bezoekers al in de 51e minuut de 1-1 gelijkmaker. De net na rust ingevallen Lucas de Bruin legde de bal terug op Jorn van den Broek en uit diens pass schoot Stefan van den Bosch goed raak: 1-1. Halfweg de tweede helft bracht de handige Jarno van de Water twee keer Nick van Gameren in stelling. Beide keren redde Leerdams keeper Palicki echter bij het schot van de Beesdse centrumspits.

In deze periode leek een voorsprong voor Beesd dichterbij dan een Leerdamse treffer. Na een half uur zetten Joery Pippel en Jarno van de Water weer een vloeiende aanval voor Beesd op, maar opnieuw was de afwerking van Nick van Gameren met een schot net naast het doel juist niet zuiver genoeg. De koude douche voor Beesd kwam in de 84e minuut.

Beslissing
Eloys Tapirima en Yoessef Boudou zetten toen in het centrum fraai een echte zaalvoetbalcombinatie op. Niemand in het defensiehart van Beesd greep in en Eloys Taprima rondde de mooie aanval ook nog eens feilloos af: 2-1.

Na een nieuwe defensiefout bij Beesd had Petro Ilir na weer een vlotte combinatie met Yoessef Boudou bijna de partij al beslist, doch keeper Damian van Asch tikte de bal over zijn doel heen. In de spannende slotfase streed Beesd nog verwoed voor althans één punt. Stefan van den Bosch was twee keer dichtbij die gelijkmaker en had zeker éénmaal moeten scoren maar het werd in beide gevallen slechts een hoekschop voor de gasten.

Tijdens de extra tijd voorkwam Beesd-keeper Damian van Asch nog dat de Leerdamse aanvoerder Fabian van der Wel een pass van weer Yoessef Boudou zou afronden. Meteen hierna blies de voor een 73-jarige opvallend kranig leidende scheidsrechter Teun van Baardwijk uit Sprang Capelle de wedstrijd af. Zo had Leerdam Sport de eerste volle winst binnen maar Beesd zal daarop nog minstens tot volgende week thuis tegen Lekvogels moeten wachten.