• SC Everstein - Houten (1-2).
• SC Everstein - Houten (1-2). Foto: Peter Verbeek

SC Everstein biedt Houten alleen na rust partij

Wedstrijdverslagen 1.299 keer gelezen

EVERDINGEN • SC Everstein is zijn ongeslagen status al snel kwijtgeraakt. Dat de roodwitten met 1-2 verloren van Houten, een van de gedoodverfde titelkandidaten, was geen schande. Kwalijker was dat de thuisclub slechts drie kwartier heeft gevoetbald, want voor rust was het spel niet om aan te zien.

Vorig seizoen was Remko Versteeg, trainer/coach van SC Everstein, nog eindverantwoordelijke bij Houten. Hij kende de ploeg door en door, en had zijn eigen elftal daar terdege op voorbereid. En al golfde de wedstrijd in de openingsfase op en neer, de boodschap was toch niet goed overgekomen. Houten presenteerde zich als een goed en verzorgd voetballende ploeg. Geen wild geraas, maar geduldig combineren en openingen zoeken op de flanken, waar veel SC Everstein veel ruimte liet.

Lichtzinnig
De thuisclub voetbalde van achteruit erg lichtzinnig. De opbouw was bijzonder slordig, en meer dan eens werd riskant balverlies geleden. De eerste keer liep dat nog goed af, want uit een moeilijke hoek schoot centrumspits Lars Johan voorlangs. In de twintigste minuut was het wél raak. Het schot van Jeffrey Tolenaar werd gekeerd door doelman Ricardo de Keijzer, maar in de rebound was er geen houden aan: 0-1.

Aanspeelpunt
Houten regeerde en SC Everstein stelde daar nauwelijks iets tegenover. Dat een aantal spelers niet helemaal fit was, en dat er voorin geen aanspeelpunt was omdat Robbie de Roos afwezig was deed daar niets aan af. Het pleit niet voor de bezoekers dat ze weinig deden met hun grote veldoverwicht en geen grote kansen creëerden.

Halve omhaal
Na rust opereerde SC Everstein met twee spitsen, en daar had Houten wat meer moeite mee. In de zesde minuut gaf Simon van Zante vanaf rechts een voorzet, en met een halve omhaal schoot de vrijstaande Guillermo Ooft de bal in de touwen: 1-1. De thuisclub legde meer energie in zijn voetbal en legde de opbouw van Houten beter aan banden door vroeg te storen.

Scrimmage
Pas dik in de tweede helft kregen de gasten na een vlot uitgevoerde aanval weer een beste kans. Invaller Jesse Schuin prikte de bal echter op de paal. Even later kreeg Van Zante uit een scrimmage een kansje, maar de bal smoorde in een woud van benen.

In de slotfase beging Rick Fierens een overtreding waar de scheidsrechter een strafschop in zag. Schuin klaarde het klusje geroutineerd: 1-2. Niet veel later voorkwam het houtwerk een derde Houtens treffer. In blessuretijd had Jort Binneveld de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal werd door een verdediger uit de doelmand gekopt.

Geen excuus
"Ik vond het een terechte nederlaag. Onze eerste helft was heel zwak en alles ging mis. Dat een aantal Eversteiners niet volledig fit was is voor mij geen excuus, want na rust hebben we ons goed hersteld. Houten heeft me niet verrast. De ploeg is me eigenlijk tegengevallen, want ze kunnen veel beter. Onze prioriteit is om iedereen zo snel mogelijk fit te krijgen", merkte trainer Remko Versteeg op.

Peter Verbeek

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 5 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 23 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 23 uur geleden
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33