Knappe uitzege Unitas, dat meedoet in de kopgroep

Wedstrijdverslagen 844 keer gelezen

Zondaghoofdklasser Unitas heeft een knappe uitzege geboekt op UDI'19. De Gorinchemse ploeg blijft hierdoor meedoen in de bovenste regionen en staat derde.

UDI heeft een prima 'echt' grasveld dat dienst doet als speelveld. Misschien was dit de reden dat UDI in het begin van de wedstrijd de overhand had . Wie zal het zeggen.

Na een kwartiertje kreeg Unitas steeds meer grip op de wedstrijd en was het vanaf dat moment de baas op het veld. UDI moest achteruit en dat was niet om tactische redenen. Unitas speelde zeer gevarieerd en er kwamen wat mogelijkheden. Voor Ansu Camara twee keer, maar er kwam niet meer uit dan een corner.

Rode kaart
In de 34e minuut kreeg Unitas een directe vrije trap te nemen en Kevin Cornet nam plaats achter het kanon (hierover later meer). De keeper kon het vlammende schot met moeite tot corner verwerken. Enkele minuten later kreeg Kevin Cornet een lelijke tackle te verwerken, wat volgens de scheidrechter rood verdiende en zo moest UDI met 10 man verder.

Het spelbeeld veranderde hierdoor niet wezenlijk, want het spel speelde zich toch al af op de helft van UDI en de ruimtes waren en bleven klein. Achraf Chentouf kopte nog een keer naast en na een waanzinnige kapbeweging van Daniël Alexander schoot hij hoog over en het laatste wapenfeit voor rust was een schot van Stefan van Hulst wat naast ging. Rust 0-0.

Wissels
Na rust hetzelfde beeld en de eerste kans was voor Medhanie Habtemariam die van dichtbij had moeten scoren toen hij daarvoor in staat werd gesteld door een flitsende individuele actie van Joey Lokasi.

In de 59e minuut kwam Yevghenie Marcelli voor Achraf Chentouf .

In de 61e minuut was er dan die ene kans voor UDI die altijd komt , maar de , uit een vrije trap, ingekopte bal werd vakkundig door Ruud Verberk met de voet gepareerd.

In de 65e minuut raakte Yevghenie Marcelli de buitenkant van de paal en in de 69e minuut gebruikte Kevin Cornet van 20 meter weer een keertje het kanon en nu sloeg de bal als een granaat boven in de hoek, wat de verdiende 0-1 betekende.

Stropdas
Akin Arslan kwam voor Joey Lokasi in de 70e minuut en in de 79e minuut legde keeper Ruud Verberk de bal op de stropdas van Yevghenie Marceli. Die passeerde zijn directe tegenstander op pure snelheid en bediende de mee gesprinte Daniël Alexander en hij tikte de 0-2 binnen.

Unitas wisselde nog één keer: Joni Tilahun voor Mo Kibrom en de wedstrijd werd vakkundig uitgetikt door de in het zwart geklede roodbroeken, die nog steeds ongeslagen zijn.

Volgende week gaat de reis naar Nuenen, waar om 14.30 wordt afgetrapt.

(verslag: GVV Unitas)