Herovina - SVS'65 (1-0)
Herovina - SVS'65 (1-0) Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Herovina wint topper tegen SVS’65 met 1-0

Wedstrijdverslagen 2.557 keer gelezen

HERWIJNEN – Herovina won zaterdag thuis de topper tegen SVS'65 tussen twee nog ongeslagen ploegen in de vierde klasse met 1-0. De erg jonge invaller Rick Bakker maakte kort na rust vlak na het begin van zijn invalbeurt het enige en dus beslissende doelpunt. De Spijkse gelijkmaker van Robin IJselstijn werd even voorbij halfweg de tweede helft vanwege buitenspel afgekeurd.

De beide regiotopscorers Kevin Steenbruggen en Willem Looijen stonden zaterdag niet op scherp. De zuiverheid van hun aanvalsafronding was ditmaal niet goed op orde. Voor bijna tweehonderd toeschouwers werden de goals in Herwijnen zo duur. Aan één treffer had Herovina tenslotte genoeg voor de derde competitiezege op rij.

Spannend
Herovina-trainer Glenn Calor zag een spannende streekderby: "Beide clubs waren vanmiddag aan elkaar gewaagd. Onze eerste helft was vooral in het begin nog iets te vlak maar de start na rust was heel goed. Met als beloning de 1-0 van een dynamische jonge invaller met een sterke invalbeurt. Er kwamen voor ons ook kansen op meer, maar SVS'65 heeft een goede keeper. In de slotfase kregen we het lastig want SVS'65 is zeker beter dan vorig seizoen. Gelukkig hielden we de zege goed vast. Al kwamen we bij die afgekeurde 1-1 wel goed weg."

SVS'65-trainer José van de Ven moest met zijn equipe de eerste competitienederlaag incasseren: "Qua veldspel waren we vandaag zeker niet de mindere. Een gelijkspel zou wel verdiend zijn geweest. Voor rust was het bij 0-0 lang een patstelling, al kreeg Willem Looijen kort voor de pauze wel een prima kopkans. Nota bene na een inworp van ons kwam Herovina na rust met een overigens lekker doelpunt wel vroeg op 1-0. We wisten dat Herovina toen vol gas zou geven. Na die 1-0 werd het een pittige partij en kwamen we sterk terug. Jammer dat onze gelijkmaker wegens buitenspel in tweede instantie werd afgekeurd."

Invallers
Bij SVS'65 gaven drie voetballers de voorkeur aan de Beierse oktoberfeesten boven voetbal. Ryan Brood was geblesseerd en nog drie anderen waren verhinderd. Herovina was minder gehavend. Wel herstelt Mark Muller van een knieoperatie en was Maarten Lievaart nog in het overzeese buitenland. Het duel begon voor Herovina trouwens wel erg onfortuinlijk. Damian van Mourik raakte al in de allereerste minuut zwaar geblesseerd en moest al meteen door Mark de Joode worden vervangen.

Ruim twintig minuten lang gebeurde er in Herwijnen erg weinig. Totdat de scheidsrechter verzuimde om de doorbrekende Spijkse aanvaller Bart van Andel de voordeelregel toe te kennen. De nu gegeven verre vrije trap van Sam Muilenburg viel bovenop het net. Daarna werd Herovina drie keer gevaarlijk. Bij een corner van Marthijn Hobo pakte Spijks keeper Raymon Kaarsemaker echter een kopbal van Kevin Steenbruggen en Frank Clements miste de kansrijke voorzet van Coen de Ridder volkomen. Bij een hoge voorzet van Jesse van Vliet sloeg keeper Kaarsemaker de bal weer goed voor het hoofd van Steenbruggen weg.

SVS'65 antwoordde met een voorzet van Sam Muilenburg vanaf rechts, doch het schot van Willem Looijen was veel te simpel. Acht minuten voor rust moest Spijks verdediger Joey van der Haar fiks geblesseerd en ondersteund van het veld worden gedragen en door de jonge Duane Ruytink worden vervangen. Twee keer kwamen de bezoekers nog wel dichtbij een voorsprong. Een knal van Looijen werd door Herovina-keeper Rik Verploegh goed gekeerd. Bij een gave voorzet van Sam Muilenburg kreeg Willem Looijen in de extra tijd vrij voor doel zelfs nog de beste en opgelegde kans, maar hij kopte de bal recht in handen van keeper Verploegh. Dus bleef het 0-0 tot de pauze.

Furieus
Herovina begon de tweede helft furieus. Bij een doorbraak van Jesse van Vliet moest SVS'65 in de eigen doelmond ten koste van een corner redden. Een schot van Marthijn Hobo ging net over het doel heen. In de 53eminuut was het voor Herovina verdiend wel raak. Uit een verre pass van Jesse van Vliet vanaf rechts rondde de meteen na rust ingevallen jeugdspeler Rick Bakker met een knap schot resoluut af: 1-0.

Rick Bakker was voor de met een kneuzing geblesseerd uitgevallen Coen de Ridder in de Herovina-ploeg gekomen en weerde zich prima. De strijd werd nu wel feller en de jonge arbiter Stan Goedhart uit Rosmalen moest de touwtjes nu wat strakker aanhalen. Dat kostte de SVS'65-spelers Sam Muilenburg en Jerzy Timmermans en de Herovina-voetballers Wouter Schram en Rik Blanken terecht een gele kaart. In de levendige tweede helft kregen beide ploegen scoringsmogelijkheden.

Uit een corner van Bart van Andel kopte Willem Looijen voor SVS'65 naast. Ook Jerzy Timmermans schoot op aangeven van Looijen naast. Herovina forceerde diverse corners, uit één waarvan Lloyd Hobo net over het doel kopte. Bij een knal van Jesse van Vliet redde Spijks keeper Raymon Kaarsemaker weer prima. Ook Frank Clements kwam voor Herovina nog dichtbij een tweede doelpunt. Toch leek SVS'65 in de 71eminuut langszij te komen.

Afgekeurd
Na aarzelend optreden in de Herovina-defensie scoorde Robin IJselstijn in tweede instantie maar wegens buitenspel werd het doelpunt door arbiter Goedhart alsnog afgekeurd en ging de Spijkse vreugde niet door. Spannend bleef het wel waarbij zowel de 2-0 als de 1-1 kon vallen. Uit een voorzet van Jesse van Vliet schoot Kevin Steenbruggen voor Herovina naast en Willem Looijen mikte na een corner van SVS'65 te hoog.

Herovina verzuimde een fout van Tjerry van den Berg af te straffen en dus bleef de uitslag van de topper ongewis want Herovina liep duidelijk steeds meer op zijn tandvlees. Ook een Spijks schot van Mark Kortlever leverde echter niet de door SVS'65 zo fel nagestreefde gelijkmaker op. In de korte extra tijd werd op de bank bij de Herovina-staf André van der Meijden na herhaald commentaar op een arbitrale beslissing ook nog met twee gele kaarten weggestuurd.

Het bleef na drie minuten blessuretijd echter wel 1-0, zodat Herovina nu na drie duels met de maximale buit en zonder tegengoals ongeslagen alleen koploper blijft. In Beesd zal Herovina die fraaie status komende zaterdag moeten verdedigen. SVS'65 moet zich dan thuis in Spijk tegen Leerdam Sport proberen te herstellen van de eerste nederlaag.