Onnodig 1-0 verlies voor MVV’58 in Den Bosch

Wedstrijdverslagen 371 keer gelezen

METEREN – MVV'58 leed zaterdag in Den Bosch tegen het nog ongeslagen BLC door gebrek aan productiviteit een onnodige 1-0 nederlaag. BLC scoorde vlak voor rust en staat nu met drie zeges alleen bovenaan in de derde klasse D. Zelf bivakkeert MVV'58 met slechts één punt in de onderste regionen. Komende zaterdag is in Meteren tegen de Tilburgse mededebutant TSVV Merlijn herstel dringend nodig.

Voor rust ging het tussen BLC en MVV'58 gelijkop. De in de diepte gelanceerde Robin Jager kreeg voor de gasten een mooie kans maar hij mikte naast. De jonge keeper Jurre Grandia speelde een goede partij en voorkwam enkele keren een Meterense achterstand. Drie minuten voor de rust had MVV'58 toch de leiding moeten nemen maar na goede voorbereiding van Twan de Kock ging de boogbal van Jacco de Leeuw net over het doel. In plaats van met een voorsprong moest MVV'58 nu door een late Bossche goal zelfs met een 1-0 achterstand gaan pauzeren. Met de allerlaatste actie van de eerste helft profiteerde BLC in de omschakeling van Meterens balverlies: 1-0. Dat was voor MVV'58 een flinke domper.

Na de thee had MVV'58 voortdurend een groot overwicht maar ondanks enkele mooie kansen bleef de verdiende gelijkmaker uit. De aanvalsafwerking liet echter duidelijk te wensen over. Invaller Remco Knoop was verlost van zijn gips maar hij mikte net naast en ook enige goede individuele acties van Morris van den Brink op links bleven zonder succes. Tijdens de slotfase speelde MVV'58 steeds meer va-banque en kreeg BLC bij uitvallen nog de beste kansen maar met 1-0 winst was de Bossche thuisclub al royaal genoeg beloond.

De Meterense ploeg kreeg na afloop de complimenten voor het vertoonde spel maar dat levert geen winstpunten op en daar gaat het in voetbal nu eenmaal vooral om. Voor het zelfvertrouwen heeft het jonge MVV'58 een eerste zege inmiddels broodnodig. Daar hoopt MVV'58-trainer Robin Berendsen nu thuis tegen TSVV Merlijn komend weekend maar op.