Logo regio-voetbal.nl
Ameide - Streefkerk (0-3).
Ameide - Streefkerk (0-3). (Foto: Gerco van Oort)

Streefkerk heeft geen kind aan Ameide

  •   keer gelezen

AMEIDE - Gastheer Ameide leed een terechte 0-3 nederlaag tegen Streefkerk. Overigens eindigde de derby van de Lek met 10 tegen 10. Bij de thuisploeg zag routinier Sam Versluis twee keer geel en bij de bezoekers kreeg aanvoerder Tim den Besten direct een rode kaart van de jonge scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam.


"De eerste twintig minuten haalden we nog redelijk ons niveau en creëerden we ook nog twee grote kansen. Maar in het vervolg zakten we ver weg", aldus Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. "Ondanks goede afspraken in de rust, liep het niet vandaag." Streefkerk was inderdaad de bovenliggende partij op Meihoven, zag ook oefenmeester Raymond Sponselee.

"In de dertiende minuut verzaakte Andy van Vugt ons vanaf elf meter op voorsprong te zetten. Halverwege de eerste helft maakte hij zijn fout goed, door de 0-1 binnen te koppen. Andy heeft andere kwaliteiten en dus was dit voorlopig zijn laatste penalty. Ook na rust hadden wij de overhand. Olaf Wols scoorde vanaf de penaltystip wel. Weliswaar in tweede instantie, omdat Ruud de Groot bij de eerste inzet te vroeg van de achterlijn stapte."

Ameide kreeg vervolgens, in ondertal, via Izak Westerhout de kans op de aansluittreffer. Maar zijn inzet eindigde, na een fabuleuze redding van keeper Rick Reitsma, op de lat. Via Andy van Vugt liep Streefkerk uit naar 0-3 en de ongelijke wedstrijd was gespeeld.
 

Jan van der Horst
Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal
Volg @janvanderh op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup