Gouderak - Haastrecht (1-1)
Gouderak - Haastrecht (1-1) Wijntjes Fotografie - John Wijntjes

Defensief Gouderak deelt met Haastrecht: 1-1

Wedstrijdverslagen 598 keer gelezen

GOUDERAK – Gouderak behaalde een zwaar bevochten punt tegen een beter Haastrecht, dat er echter niet in slaagde om de rood-witte defensie open te rijten. De derby aan de Kattendijk eindigde in 1-1.

Gouderak liet de geel-zwarte storm over zich heen komen en beperkte zich tot counters. Dat die tegenaanvallen niet van gif ontbloot waren, bewees de thuisclub in de 28ste minuut toen Bob Olde Heuvelt de 1-0 aantekende. Hij kwam vrij voor de doelman van Haastrecht en bekroonde zijn actie met een gave lob. De bezoekers hadden snel hun antwoord klaar. Reeds drie minuten na de openingstreffer stond de 1-1 op het scorebord. Een misverstand in de defensie van Gouderak werd meteen afgestraft.

Ook na de pauze was Haastrecht sterker en werd de verdediging van Gouderak flink onder druk gezet. De scheidsrechter voelde de emoties die bij een streekderby horen niet goed aan en strooide met kaarten. Er verscheen zelfs een rode prent voor Gouderak-speler Jarden Sombroek. In blessuretijd leek Haastrecht toch met drie punten naar huis te gaan, maar het doelpunt werd na een vlagsignaal van de grensrechter van Gouderak door de arbiter afgekeurd.