Brederodes geeft zege weg in de slotfase

Wedstrijdverslagen 510 keer gelezen

CULEMBORG – Lange tijd leek Brederodes op weg naar de derde zege op een rij. In de laatste tien minuten ging er echter zoveel mis dat Vriendenschaar goed terugkwam van een 0-1 achterstand en alsnog met 3-1 won.

Ondanks een valse start, met twee nederlagen, toonde Vriendenschaar aan over een goede ploeg te beschikken. Er waren fases dat de thuisclub het Brederodes erg moeilijk maakte, maar het bleef bij dreiging. De groengelen lieten het betere spel zien en werden af en toe wél gevaarlijk. Halverwege de eerste helft werd de bal doorgekopt door Nick van der Valk, en dat leverde Joey Balk een niet te missen kans op: 0-1. Even later had Kevin Bosch de tweede treffer op zijn schoen, maar hij schoot de bal voorlangs.

Concentratieverlies
In de tweede helft speelde het duel zich voor een groot gedeelte af op het middenveld, en die slag werd door geen van beide elftallen gewonnen. Balk kreeg een geweldige kans, maar na zijn inzet werd de bal van de doellijn gewerkt. In de laatste tien minuten was bij Brederodes enkele keren sprake van concentratieverlies, en die foutjes werden twee keer afgestraft: 2-1. Kort voor tijd trok Luuk Roubos iets te opzichtig aan de noodrem, en de toekende strafschop werd eveneens benut: 3-1.

"Hoewel we een zure nederlaag hebben geleden was ik behoorlijk tevreden over ons veldspel", stak trainer Sander Kloos zijn mannen een hart onder de riem.