GJS nog steeds puntloos

Wedstrijdverslagen 697 keer gelezen

DORDRECHT • Ook in de derde wedstrijd bleef GJS puntloos, hoewel het daar in de eerste helft niet naar uitzag. GJS was in de eerste helft de betere ploeg, er werd hard gewerkt en van tijd tot tijd best aardig gevoetbald. Toch ging het in de tweede helft weer fout.

Zoals gezegd, ging GJS goed van start en de eerste mogelijkheid diende zich na twaalf minuten aan, maar deze aanval werd op advies van de assistent-scheidsrechter afgefloten wegens dubieus buitenspel. Een kwartier later een gevaarlijke aanval van de thuisclub, Raymon de Haan liet de lage voorzet los, maar kon de bal vervolgens toch nog net tot corner verwerken. In de 38e minuut ging Niels Hofman op links goed door, trok de bal vanaf de achterlijn terug richting zestienmeterlijn waar Bjorn Barten kwam toelopen en de bal hard binnen schoot. In de extra tijd nog een gevaarlijk schot van de thuisclub dat naast het doel verdween. Rust dus 0-1.

Een paar minuten na rust kwam de thuisclub onverwacht op gelijke hoogte. Rob van den Boom leek de bal weg te werken, maar om onverklaarbare reden trapte hij finaal over de bal heen en kreeg Joey Steenbakker vrije doorgang naar het doel en scoorde 1-1.

Doelman valt uit
Er knakte iets bij GJS en de thuisclub werd duidelijk sterker, zonder tot scoren te komen. In de 66e minuut onderschepte Raymon de Haan een hoge voorzet, maar kwam zeer ongelukkig op de grond en bovendien viel er nog een speler van de thuisclub op hem. Met een zeer dikke enkel moest Raymon het veld verlaten en kon Bart van Schaften onder de lat plaats nemen.

Strafschop?
Kort hierna belandde een afstandsschot van de thuisclub via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Nog steeds 1-1 dus. In de 80e minuut leek GJS op voorsprong te komen. Bjorn Barten werd de diepte in gestuurd en schoot op doel, maar keeper Jan-Arie Kouwenhoven pakte de niet al te harde schuiver. Nog in dezelfde minuut schoot Bjorn Barten opnieuw op doel en nu was er een geweldige redding van keeper Kouwenhoven noodzakelijk. Hij rekte zich uit en kon met één hand de bal nog net uit de kruising tikken. De bal kwam opnieuw voor doel en heel GJS schreeuwde om een strafschop wegens hands, maar scheidrechter Danny van Helden stond er bovenop en liet doorspelen.

Kort daarop strafte Moreno van der Geer na een mooie aanval een fout in de verdediging van GJS af en zorgde voor 2-1. Vijf minuten later werd het via Regga Regales zelfs nog 3-1.

Komende zaterdag speelt GJS thuis tegen mededegradant VVGZ uit Zwijndrecht.