• Wordt het weer een teleurstelling voor Sleeuwijk, of zit er een stunt in tegen Altena?
• Wordt het weer een teleurstelling voor Sleeuwijk, of zit er een stunt in tegen Altena? Foto: Bart Stoutjesdijk
voorbeschouwing

Tegengestelde belangen in derby Altena-Sleeuwijk

Algemeen Voorbeschouwingen 1.019 keer gelezen

ALTENA • Komend weekend staat de vijfde speelronde op het programma en de ranglijst begint zich al te tekenen. Interessant is de derby tussen Altena en Sleeuwijk in de tweede klasse. Daar staat hoogspanning op. De Nieuwendijkers zijn nog ongeslagen en leunen tegen de kopgroep aan. Sleeuwijk daarentegen hangt aan de staart van de ranglijst.

Afgelopen zaterdag haalde de jonge ploeg van trainer Pieter Tuns het eerste puntje binnen met de 1-1 tegen Tricht. Altena kwam niet verder dan 1-1 bij Wieldrecht. Dus zullen de Nieuwendijkers hongerig zijn om zaterdag een driepunter neer te zetten om de aansluiting met de kopgroep te behouden. De Sleeuwijkers zullen ook hongerig zijn naar de eerste driepunter om uit de gevarenzone te komen. De verwachting is dat het dus een hete derby kan worden aan de Rijksweg, waarbij natuurlijk ook het prestige mee zal spelen.

1C
In de eerste klasse presteert GRC 14 boven verwachting. De combinatie uit Giessen en Rijswijk leeft eigenlijk boven de stand met de vijfde plaats op ranglijst in de eerste klasse. De 5-0 tegen Nivo Sparta zal wel een indicatie moeten zijn, dat de ploeg van trainer Piet de Kruif zich ook zaterdag bij koploper Nieuw-Lekkerland wil laten gelden. Extra motivatie zal kunnen zijn dat GRC 14 bij verlies een flinke duikeling kan maken en terug op aarde is.

Bij Almkerk draait het stroef. Zaterdag tegen een Sliedrecht in herstel zullen spierballen moeten worden getoond om niet in de problemen te komen.

2F
In de tweede klasse is Woudrichem de trotse koploper. Het vasthouden van die positie staat zaterdag op het spel tegen Tricht. Normaliter zijn de Woercummers dan op hun best, maar voor hetzelfde geld zakken ze door het ijs tegen de lastige tegenstander. Wilhelmina'26 kan de borst ook nat maken. De Wijk en Aalburgers gaan hun hoge positie op de ranglijst verdedigen tegen het pittige EBOH en winnen is cruciaal voor beide ploegen om aansluiting met de kopgroep te houden.

3D
In de derde klasse barst het voor GDC van de spanning. Willen de Eethenaren mee blijven doen in de kopgroep, dan moeten ze de sterke nieuwkomer BZC'14 verslaan. Sparta'30 moet de nederlaag met 3-0 bij NOAD'32 maar snel vergeten en MVV'58 inpakken om in de top van de derde klasse mee te blijven draaien. NOAD'32 moet de punten kunnen pakken bij GVV'63 als ze dezelfde werklust op kunnen brengen als tegen Sparta'30.

Zondag
Be Ready haalde een mooie 6-1 binnen tegen ZIGO. Hopelijk staat het vizier zondag ook op scherp tegen Oosterhout om de stap verder naar boven te maken. Dussense Boys zal in de vijfde klasse een flinke kluif hebben aan WDS'19. Beide ploegen staan gelijk op de ranglijst.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 1 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 3 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 3 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 5 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 7 uur geleden