Vianen leeft zich uit tegen ASV ‘65

Wedstrijdverslagen 300 keer gelezen

VIANEN • Vianen won zijn eerste wedstrijd door middenmoter ASV '65 met klinkende cijfers in de hoek te zetten: 6-1.

De thuisclub kende een droomstart. Al in de tweede minuut verdween een boogbal van Dusty Louwaars over de doelman van de Ankeveners: 1-0. Amper twee minuten later reageerde Justin Mouhmy alert op een verre uittrap van keeper Rick Leeman: 2-0.

Front
Na die vroege achterstand versterkte ASV '65 zijn middenveld stuurde een derde spits naar het front. Vianen had tijd nodig om daar grip op te krijgen en kwam goed weg na een kopbal op de paal. Nadat de gasten in de 37ste minuut aansluiting hadden gekregen miste Vianen vier opgelegde kansen. Door een kopbal van Achim Rabiniq werd het in blessuretijd tóch nog 3-1.

Compact
In de tweede helft hielden de tricolores de linies heel compact. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, en voor ASV '65 was er geen doorkomen aan. Nadat Rabiniq er vanaf de stip 4-1 van had gemaakt geloofden de bezoekers het wel. Een kwartier voor tijd knalde Mitchell Akkerman de bal uit een vrije trap rechtstreeks in het doel: 5-1, en kort daarna maakte Luciano Triep er 6-1 van.

"Het was voor het eerst dat we in onze gedroomde opstelling aantraden en zowel selectie als staf zijn blij dat we 3 punten bij hebben kunnen schrijven. Dat gebeurde met behoorlijk goed spel, en daar kunnen we mee verder", vond coach Marcel Akkerman.