Zuur verlies voor Tricht tegen koploper

Wedstrijdverslagen 544 keer gelezen

TRICHT  Tricht leed zaterdag in de tweede klasse thuis tegen koploper Woudrichem een zure 1-4 nederlaag. De thuisclub beheerste met goed spel de eerste helft maar miste veel opgelegde kansen en zelfs een penalty.

Kort na de met 1-1 aangebroken rust kwam Tricht met 1-2 achter en in de extra tijd liep de score geflatteerd nog zelfs tot 1-4 voor Woudrichem op. Daardoor is Woudrichem nu alleen koploper. Komende zaterdag speelt Tricht in Zwijndrecht tegen ex-eersteklasser VVGZ weer tegen een sterke ploeg.

Tricht was voor rust met verzorgd veldspel beter dan Woudrichem maar Pepijn Lambregts schoot op aangeven van Tim Schook voorlangs. Toch nam Woudrichem na een kwartier de leiding. Danny Schaap kapte Arjan Hakkert uit en knalde van afstand onhoudbaar raak: 0-1.

Gemiste penalty
Amper een minuut later had Tricht al langszij moeten komen want na een voorzet van Arjan Hakkert constateerde de goed leidende arbiter Richard van de Rest uit Dordrecht met een bal op de arm hands van Woudrichem en kreeg de thuisclub een penalty. Marijn Bransen faalde echter vanaf de stip want hij schoot de strafschop laag duidelijk naast het doel. Even later had Tricht alsnog langszij moeten komen maar Tim van Dijken miste na goed inleidend werk van Luuk Monker en Ramon van Soelen van dichtbij een riante kans en trof slechts de binnenkant van de paal.

Het goede spel van Tricht bleef zo lang onbeloond want een schot van de sterk spelende Pepijn Lambregts werd door keeper Aljan Dekker gekeerd en uit een corner van Arjan Hakkert kopte Gerjan van Haarlem over. Tussendoor werd een fout van Tim Schook in Trichts defensie kundig door Rani Abouna gecorrigeerd. Vijf minuten voor rust kreeg Tricht na een actie van Tim Schook en een panklare voorzet van Tim van Dijken wederom een riante kans, doch ditmaal kopte Ramon van Soelen voorlangs waar een andere scoringswijze voor de hand lag.

Drie minuten voor de pauze kreeg Tricht dan eindelijk loon naar goed spel. Na een overtreding jegens Pepijn Lambregts mocht de thuisclub op circa 25 meter afstand van het Brabantse doel een vrije trap nemen. Tim van Dijken krulde de bal prachtig in doel: 1-1. Dus ging Tricht hoopvol de rust in.

Koude douche
Twee minuten na de thee volgde voor Tricht echter al de koude douche. Tim Saaman kapte zich mooi vrij en knalde schitterend de 1-2 in de kruising. Woudrichems keeper Aljan Dekker stond daarna twee keer de Trichtse gelijkmaker in de weg. Eerst bij een poging van Ramon van Soelen en nadien bij een schot van Pepijn Lambregts. Toch kreeg de thuisclub het tegen een fysiek krachtiger Woudrichem steeds lastiger om nog langszij te komen.

Met routinier Wesley van Maurik als tweede verse kracht probeerde Tricht in het slotkwartier nog een punt te redden. Een tweede gele kaart voor verdediger Rani Abouna gooide voor Tricht roet in het eten want nu moest de thuisclub met tien man verder. Tijdens de extra tijd profiteerde Woudrichem hiervan. Corné Nijhof maakte er na een corner in de 91e minuut 1-3 van en in de 96e minuut zorgde topscorer Yoeri Duizer voor de geflatteerde 1-4 eindstand.

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden