• GDC - BZC'14 (1-1). Foto: Eric Schröder
foto-update

Sten Pijlman verzekert BZC’14 in slotminuut van een punt

Wedstrijdverslagen 1.670 keer gelezen

BRAKEL/ZUILICHEM – Het gaat BZC'14 in de beginfase van de competitie voor de wind. Zaterdag werd naaste concurrent GDC op een 1-1 gelijkspel gehouden.

Op Sportpark 't Veer startte BZC'14 voortvarend, maar tot doelpunten leidde dat niet. Vervolgens was het GDC dat tot drie keer toe een grote kans kreeg om de score te openen, ware het niet dat BZC'14-doelman Christian van der Zalm zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been hield.

In de tweede helft kwam GDC alsnog op voorsprong. De Genderen-Drongelen-Combinatie benutte een strafschop na een handsbal van Bert van Dalen. In het restant van het duel ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en die kwam uiteindelijk in de laatste minuut. Sten Pijlman was verantwoordelijk voor die belangrijke 1-1.

Bevestiging
BZC'14-trainer Hans de Jong had zich vooraf afgevraagd of zijn manschappen zich kunnen meten met een ploeg als GDC. Hij was blij met het antwoord: "We hebben de bevestiging gekregen dat we dit niveau aan kunnen. Ondanks dat de gelijkmaker pas in de laatste minuut viel, was het wel verdiend. Voetballend was het ook weer beter dan in de wedstrijden hiervoor. Ik zie een stijgende lijn. Dat doet me goed."

Met acht punten uit vijf wedstrijden staat de kersverse fusieclub op de vijfde plaats in de derde klasse D. Een puike prestatie, al was dat voor De Jong geen verrassing: "Ik sta daar niet van te kijken. Ik denk wel dat we normaal en realistisch moeten blijven, maar ik weet ook dat we heel veel kwaliteiten hebben. Op ONI na heb ik nog niet één ploeg gezien waar we ons niet mee kunnen meten. We moeten zorgen dat we in de top-vijf blijven hangen. En dan spelen we dit seizoen misschien zelfs wel voor een prijsje."

GDC - BZC'14 (1-1).

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 42 minuten geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 43 minuten geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 2 uur geleden
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 4 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden