foto-update

Groot-Ammers - Streefkerk échte derby met passie, strijd en veel goals (4-3)

Wedstrijdverslagen 1.423 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Ruim 400 toeschouwers zagen op sportpark Gelkenes geen al te beste wedstrijd, maar wel veel strijd en passie. De thuisploeg trok met 4-3 nipt aan het langste eind en boekte de eerste overwinning van het seizoen.

"Het was een echte derby", begon Groot-Ammers trainer Ferry van Dijk zijn analyse. "Geen goede wedstrijd, maar wel veel spanning en mooie doelpunten. Eindelijk trekken we een wedstrijd over de streep, nadat we twee keer een wedstrijd uit handen hebben gegeven. Vandaag hebben we met z'n allen gewonnen. Niet alleen de basisspelers, maar ook de invallers en zelfs de spelers die op de bank bleven zitten hebben geknokt en deze overwinning verdiend. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken."

3-5-2 systeem
Een paar meter verderop stond collega Raymond Sponselee iets minder te shinen. "We hebben slechts één helft gevoetbald. In de rust heb ik het omgegooid en zijn we overgestapt naar een 3-5-2 systeem. In de tweede helft hadden we Groot-Ammers volledig in de tang, maar werden de goals te snel weggegeven. We waren op weg naar de 2-2, maar dan valt toch hun derde treffer. Niet veel later scoren we 3-2, maar dan wordt het weer te snel 4-2. Technisch waren we de betere ploeg."

Twijfelachtige eer
Een waarheid als een koe, maar tegen de gele vechtmachine legde Streefkerk het uiteindelijk af. Direct na het optrekken van de gele en blauwe rookbommen werd het duel niet geschuwd. Scheidsrechter Arno van Dalen uit Brakel had zijn handen meer dan vol en 'moest' na een paar minuten al een gele kaart trekken. Noah Wols had de twijfelachtige eer na een overtreding op Koos Pott.

De gegeven vrije trap had meer effect. Bob van Oosterhout zette van iets buiten de '16' via de binnenkant van de paal de thuisploeg op een vroege voorsprong. Streefkerk hanteerde vaak de lange bal en leed onnodig veel balverlies. Yannick de Bondt leek te profiteren, maar schoot in alle vrijheid op de paal. Op het halfuur ging Glenn Ansink gruwelijk in de fout en schoof de bal in de voeten van Jan-Willem Renes. En dat moet je bij deze goaltjesdief niet doen; 2-0.

Op zoek naar meer
Terwijl in de rust de Tiroler feestmuziek al door de Ammerse speakers schalde, was de wedstrijd nog niet gespeeld. Zeker niet toen Streefkerker Glenn Ansink tien minuten na de thee zijn foutje goed maakte; 2-1.

Streefkerk ging op zoek naar meer, maar moest na een scherpe en rake counter van invaller Nando Odems even alle moed verzamelen.

De derby was op de wagen en er ontstond een heerlijk voetbalsfeertje. Mark de Lange maakte 3-2, Jan-Willem Renes 4-2 en Bert Buizert 4-3. Niet veel later floot Van Dalen, zes minuten in blessuretijd, af. Met Ammers als winnaar.