• Laurens Lingen: 'SVW heeft een voetballende ploeg, dat ligt ons wel'.
• Laurens Lingen: 'SVW heeft een voetballende ploeg, dat ligt ons wel'. Foto: Rick den Besten

Laurens Lingen (Schelluinen): 'Tegen SVW laten zien wat we waard zijn'

Nieuws 1.207 keer gelezen

SCHELLUINEN/GORINCHEM • Is SVW de topfavoriet? Kan Schelluinen de streepjes pijn doen? Laurens Lingen: 'Denk dat we een goede kans maken.'

Het is altijd kijken hoe het loopt in een competitie, maar met Schelluinen - SVW hebben we een eerste echte topper beet in de derde klasse C. De ploeg van Tutu Ndona kent een flitsende start en vindt tot nu toe alleen Alblasserdam en Schelluinen in hun spoor. Met hierbij wel de kanttekening dat beide achtervolgers afgelopen zaterdag voor de eerste keer verloren...

"We moeten laten zien wat we waard zijn", beseft Laurens Lingen. "Maar ik denk dat we een goede kans maken."

Toppen van je kunnen
De 25-jarige rechtshalf kwam vier jaar geleden in het kielzog van Wout Lems mee naar Schelluinen. "Ik kom oorspronkelijk uit Ridderkerk en begon met voetballen bij RVVH. Later speelde ik bij Rijsoord, waar ik Wout leerde kennen. Ik debuteerde als zeventienjarige in het eerste. Het niveau ligt daar echter een stuk hoger en je moet iedere week op de toppen van je kunnen presteren. Dat was lastig voor me, waardoor ik ook niet iedere week speelde." Dat maakte voor hem de overgang naar Schelluinen makkelijker. "We speelden destijds in de vierde klasse en daar lag de lat een stuk lager. Dat vind ik toch prettiger voetballen en ik kon elke week spelen."

Hoewel het nog niet lang geleden is treft hij nu wel een heel ander elftal. Toen zag hij een aantal spelers om zich heen die afbouwden en de selectie was een stuk smaller. "Moesten we weer Leon de Bruijn uit zijn winterslaap halen in de nacompetitie. Wat dat betreft hebben we nu een stuk jeugdiger team en we zijn flink gegroeid in de breedte." Eigenlijk is ook Lingen zelf weer nieuw in de ploeg. Vorig jaar speelde hij namelijk niet omdat hij net een huis had gekocht in Hendrik-Ido-Ambacht.

Eigen spel
Schelluinen kende een prima competitiestart, maar verslikte zich de laatste twee wedstrijden in SV Lopik (gelijkspel) en Hardinxveld (nederlaag). "Lopik hanteerde enkel de lange bal en dan is het lastig voor ons om onder de druk uit te spelen. We maakten het onszelf moeilijk. SVW is dan juist weer een voetballende ploeg en dat ligt ons wel. Wij moeten namelijk zelf niet het spel maken, maar ons eigen spelletje spelen."

Prestigieuze ontmoetingen
In de voorbereiding troffen de ploegen elkaar al in de Rob Colijn Memorial (0-0). "Schelluinen heeft geen geheimen voor ons", weet Tutu Ndona. "We kennen elkaar door en door. Door de jaren heen zijn het prestigieuze ontmoetingen geworden tussen deze clubs. Ook voor onze staf. Zelf heb ik acht jaar bij Schelluinen gevoetbald en mijn assistent Johnny Wijnbelt speelde er nog langer."

SVW zal met veel vertrouwen naar Schelluinen afreizen. Afgetekende overwinningen volgen elkaar tot nu toe op. "Toch is deze derby weer een wedstrijd op zich", vindt Ndona. "Dat zag je ook vorig jaar. Thuis speelden we ze weg, maar in het uiduel was het van onze kant vooral voor rust niet best. We zullen nu vol voor de winst gaan op Scalune, al zullen zij uiteraard hetzelfde doen."

Favorietenrol
Ndona staat nu voor het tweede jaar aan het roer bij SVW en zag zijn ploeg afgelopen zomer versterkt worden. Hij weet dat ze in de favorietenrol voor de titel worden gedrukt. "Maar wij bekijken het per week. Vorig jaar deden we lang mee om de prijzen en grepen we uiteindelijk overal naast. Nu hebben we stappen gemaakt, we zijn sterker geworden. Dus allicht willen we ons nu wel gaan belonen."

Kampioen
Schelluinen weet nog niet wat een reële doelstelling is. "We worden gewoon kampioen", bluft Lingen lachend. "Dat is wel het doel. Maar vooral willen we het hoogst haalbare bereiken. Promoveren willen we sowieso, dus als dat niet met een titel kan dan maar via de nacompetitie."

De wedstrijden tegen SVW is daarom van enorm belang volgens Lingen. "Een belangrijke graadmeter. Na dit duel weet je waar je staat."

Bovendien treft hij in assistent Johnny Wijnbelt nog een oude bekende. "Ik heb nog met hem gevoetbald bij Schelluinen. Hopelijk gaat 'ie met lege handen naar huis."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden