• Almkerk hoopt zaterdag te kunnen juichen in het kelderduel tegen Nivo Sparta.
• Almkerk hoopt zaterdag te kunnen juichen in het kelderduel tegen Nivo Sparta. Foto: Bart Stoutjesdijk
voorbeschouwing

Almkerk zal winnende daad moeten stellen tegen Nivo Sparta

Nieuws Voorbeschouwingen 912 keer gelezen

ALTENA • Komend weekend wordt de zesde speeldag van de competitie voor de meeste clubs. Tijd voor sommige clubs om een keer daden te stellen. Dat geldt zeker voor Almkerk, dat een moeizame start kent in de eerste klasse. De Almkerkers sprokkelden pas vier punten en moeten weer een keer winnen om uit de problemen te blijven. Tegen Nivo Sparta ligt er een kans voor open doel. De promovendus uit Zaltbommel imponeert nog zeker niet en is de hekkensluiter in de eerste klasse C.

In de tweede divisie zit Kozakken Boys in een dip na twee nederlagen op rij. Tegen Katwijk liggen er op De Zwaaier wel kansen om het blazoen weer op te poetsen. Bij winst klimmen de Werkendammer naar de subtop. Een mooiere uitdaging kun je niet hebben.

Achilles Veen is in de hoofdklasse ook nog niet top. Zaterdag tegen Rijnvogels zullen de mouwen flink opgestroopt moeten worden om de gasten uit Katwijk te kraken. Bij winst gaat de ploeg van trainer John Karelse over Rijnvogels heen.

In de eerste klasse ging GRC 14 zwaar onderuit bij koploper Nieuw-Lekkerland. Zaterdag echter: nieuwe ronde en nieuwe kansen. Dan komt SVL op bezoek. Winnen is essentieel voor de combinatie uit Giessen en Rijswijk om een flinke sprong naar boven te maken.

2F
Woudrichem is de trotse koploper in de tweede klasse F. De vraag is wel of de Woudrichemmers de weelde kunnen dragen. Dat kunnen ze zaterdag laten zien tegen hekkensluiter GJS.

Wilhelmina'26 leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen tegen EBOH. Komende zaterdag wacht weer een flinke kluif tegen Wieldrecht. Bij winst komen de Wijk en Aalburgers langszij. Ook hier dus alle reden om er met volle kracht tegenaan te gaan.

Altena wacht ook een zware wedstrijd bij Pelikaan, dat de laatste weken aan het kwakkelen is geslagen. Beide clubs staan gelijk op de ranglijst. Sleeuwijk wacht nog steeds op de eerste driepunter. Tegen het eveneens pas op één punt staande Drechtstreek liggen er kansen om die eerste driepunter binnen te halen, anders ziet het er somber uit.

3D
In de derde klasse D is GDC goed bezig. De Eethenaren moeten zaterdag het wisselvallige Vuren kunnen hebben op de thuisplaat in Eethen. Voor NOAD'32 liggen er zeker kansen tegen SV Capelle om de opgaande lijn door te trekken. Bij winst maken de Wijk en Aalburgers meteen de sprong naar boven. Sparta'30 moet zaterdag ook daden stellen om bovenin de ranglijst mee te blijven draaien. Het sterk gestarte ONI is de tegenstander.

Zondag
Op zondag loopt het nog niet op rolletjes bij Dussense Boys. Zondag is het prima gestarte Right'Oh de tegenstander. Dat wordt dus een zware kluif voor de Dussenaren.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden